Παναγιώτης Θεοδοσίου
 
  • English
  • Greek
ΜΕΝΟΥ
Αρχική Σελίδα
Βιογραφικό Σημείωμα
Εργογραφία
Συναυλίες
Δισκογραφία
Εκδόσεις
Αρθρογραφία
Ραδιοφωνικές Παραγωγές
Οπτικοακουστικό Αρχείο
Επικοινωνία
Αναζήτηση
NEA
Καλώς ήλθατε στο δικτυακό τόπο του συνθέτη Παναγιώτη Θεοδοσίου!

Μπορείτε να ακούσετε ηχητικά δείγματα από τα έργα του αλλά και να μοιραστείτε μαζί του τις ιδέες και τις απόψεις σας.

Επόμενες εκδηλώσεις:
I. IXNOS ensemble Two Concerts
Διαφορετικές μουσικές που γράφτηκαν ή διασκευάστηκαν για το σύνολο από Έλληνες συνθέτες. Γέφυρα μεταξύ τους, η μουσική συνθετών του 20ου αιώνα, με την ιδιαίτερη ματιά και τον ήχο των ixnos ensemble.
έργα B.Martinu, A.Schnittke, E.Satie, Γ.Koυμεντάκη, Γ.Δούση, Philip Glass, Κοκκόρη, A. Copland, Chic Corea και Π. Θεοδοσίου.
Βύνη Φουντά, πιάνο, Νίκος Κατριτζιδάκης, φλάουτο, Γιάννης Χαρμπίλας, κοντραμπάσο, Σωκράτης Αγγελάκος, τύμπανα. Συμμετέχει η μέτζο σοπράνο Ιρένα Αθανασίου
α.Κυριακή 21 Απριλίου 2019, ώρα 20:00
Αετοπούλειο, Φιλικής Εταιρείας και Τομπάζη, Χαλάνδρι
β. Δευτέρα 13 Μαΐου 2019, ώρα 19:00 Τρίτο Πρόγραμμα Ελληνικής Ραδιοφωνίας ΕΡΤ από την εκπομπή "Συναυλίες στο Τρίτο"
II.Ρεσιτάλ Πιάνου Θοδωρή Τζοβανάκη.
Έργα Ελλήνων Συνθετών. Δ. Μητρόπουλου, Ν. Σκαλκώτα, Μ. Χατζηδάκι, Π. Θεοδοσίου ("Scenes from Ancient Greece").
Δευτέρα 20 Μαΐου 2019, ώρα 19:00
Τρίτο Πρόγραμμα Ελληνικής Ραδιοφωνίας ΕΡΤ
III.Ρεσιτάλ Κοντραμπάσου Γιώργου Αρνή
Έργα για Κοντραμπάσο. Παναγιώτη Θεοδοσίου "Affliction".
Ίδρυμα Θεοχαράκη, Μέρλιν 1, Αθήνα
IV.Μουσικό Φεστιβάλ Χίου
Ρεσιτάλ τραγουδιού της Μαργαρίτας Συγγενιώτου με τον Χρήστο Μαρίνο στο πιάνο. Έργα Ελλήνων Συνθετών. Παναγιώτη Θεοδοσίου "Sappho's Eros"
Ιούλιος 2019


Welcome to the website of the composer Panagiotis Theodossiou!

You can hear sound clips from his works and share your ideas and opinions.

Next Concerts:
Ι.IXNOS ensemble Two Concerts.
Different music styles written or arranged especially for the ensemble by Greek composers.
Bridges between 20th century music and the special sound aspect of IXNOS ensemble.
Works and transcriptions by B. Martinu, A. Schnittke, E. Satie, G.Koumentakis, G. Doussis, Ph. Glass,
Ev. Kokkoris, A. Coplant, Ch. Corea and Panagiotis Theodossiou.
α.Sunday April 21, 2019, 20:00
Aetopouleio Cultural Center, Filikis Etairias & Tompazi, Halandri
β. Monday May 13, 2019, 19:00 Third Program of Greek State Radio underthe program "Trito Concerts".
II.Thodoris Tzovanakis Piano Recital.
Works by Greek Composers. D, Mitropoulos, N.Skalkotas, M. Hatzidakis,P. Theodossiou ("Scenes from Ancient Greece").
Monday My 20, 2019, 19:00
Third Program of Greek State Radio
III.Yiorgos Arnis Contrabass Recital
Works for Contrabass. Panmagiotis Theodossiou "Affliction".
Theocharaki Foundation
Maerlin 1 Athens
June 2019
IV.Chios Music Festival
Margarita Syggeniotou - Christos Marinos, Voice - Piano Recital.
Works by Greek Composers. Panagiotis Theodossiou "Sappho's Eros"
July 2019
LINKS
Καλογεροπούλειο Ωδείο
 
 
Α. Πρωτότυπες Συνθέσεις

 

1. «Φως Ιλαρόν», για μικτή χορωδία (1984), το πρώτο, χρονολογικά, έργο, αποτέλεσμα των θεολογικών αναζητήσεων του συνθέτη. Αποτελεί μελοποίηση του περίφημου επιλύχνιου ύμνου της πρωτοχριστιανικής Εκκλησίας, που χρησιμοποιείται έως σήμερα στην ορθόδοξη τελετουργία. Γραμμένο σε έντονα χρωματικό ύφος χωρίς να  ακολουθεί την παραδοσιακή μελωδική γραμμή του ύμνου, αποπειράται να εκφράσει την έντονη αρχικά αγωνία και το πάθος κατά την αναζήτηση του θρησκευόμενου έως την αίσθηση της εσωτερικής πλήρωσης και την τελική «απάθεια» του κατά την  θέα και μετοχή του στο θείο φως κατά την διάρκεια της προσευχής. Επάνω του βασίστηκε αργότερα το Adagio (2005) για ορχήστρα εγχόρδων.
2. «Παράκλησις», για κλαρινέτο σόλο (1991), το πρώτο έργο του συνθέτη γραμμένο σε προχωρημένο ιδίωμα και βασισμένο εξολοκλήρου στην συμμετρία των διαστημάτων και την σταδιακή και κλιμακούμενη μεταμόρφωσή τους. Είναι η μουσική μεταφορά της εμπειρίας ενός θρησκευόμενου κατά την διάρκεια της ακολουθίας του Παρακλητικού Κανόνα προς την Θεοτόκο. Έχει 7 μέρη:
α. Τελετουργικόν,
β. Προσευχή Ι (Τραγούδι των Πουλιών),
γ. Προσφορά,
δ. Χορός (μυστικό waltz),
ε. Προσευχή ΙΙ (recitativo),
στ. Προσδοκία,
ζ. Το Θαύμα.
Περιλαμβάνει ακόμη, στην θεατρική του μορφή, μια εισαγωγή με δύο μοναστηριακά τάλαντα που κρούονται ρυθμικά σε κανόνα υπό τους ήχους ενός αναμμένου και  ευωδιάζοντος θυμιατού, ενώ ανάμεσα στα μέρη του παρεμβάλλονται τροπάρια από τον Παρακλητικό Κανόνα. Το έργο προκάλεσε το ενδιαφέρον των Michel Arrignon, Στάθη Κιοσόγλου (Αίθουσα "Παρνασσός" 1991, "Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης" 1992) και Γιάννη Σαμπροβαλάκη οι οποίοι το ενέταξαν στο ρεπερτόριό τους και το ερμήνευσαν επανειλημμένα. Ο τελευταίος ετοιμάζει την δισκογράφισή του ενώ ο Θεόδωρος Αντωνίου επιμελήθηκε την θεατρική του παρουσίαση στο Θρησκευτικό Φεστιβάλ της Πάτμου το 2003. Το 2005 η Χρυσούλα Γεωργάκη το ενέταξε και το ερμήνευσε στο πρόγραμμα διπλώματος στο Βασιλικό Ωδείο της Χάγης.
Στην μορφή του για όμποε σόλο (2002), ερμηνεύτηκε από τον Σπύρο Κοντό στην αίθουσα συναυλιών της Ιονίου Ακαδημίας, στην Κέρκυρα, το 2010, ο οποίος το συμπεριέλαβε στην προσωπική του δισκογραφική έκδοση "Metamorphosis".http://oboemetamorphosis.wordpress.com/2012/01/18/theodossiou-paraklisis/  
3. «Τελετουργικόν», για όμποε σόλο, (1991), μεταγραφή του πρώτου  ομώνυμου μέρους του έργου  «Παράκλησις»(1991).
4. “Cadenzae”, για κλαρινέτο και βιόλα (1994), γραμμένο για το   ζεύγος Στάθης Κιοσόγλου – Νατάσσα Αναννά. Είναι μια σπουδή ύφους  εποχής, σε δύο πτωτικά μέρη , για το διπλό κοντσέρτο του Josef Fialla (κλασσική εποχή, σύγχρονος του W.A.Mozart). Ερμηνεύτηκαν από τους παραπάνω εκτελεστές και την ορχήστρα     «Έγχορδα Αθηνών» στο Μέγαρο Μουσικής τον ίδιο χρόνο.
5. «Τριώδιον», για άλτο φλάουτο, αγγλικό κόρνο και κόρνο ντι μπασσέτο, “… εν γη ερήμω και αβάτω και ανύδρω.” Ψαλμός 62,1 (1996). Μια ωδή για τα τρία μονοφωνικά όργανα, αλλά και μια αναφορά στην ομώνυμη περίοδο του ορθόδοξου εορτολογίου. Το έργο ακολουθεί ένα ιδίωμα αρκετά πιο κοντά στην παραδοσιακή τονικότητα με προεκτάσεις που προέρχονται  από την αρμονική λειτουργία της jazz και χωρίζεται σε 5 μέρη:
α. Περιπλάνηση
β. Σκέψεις
γ. Θύμηση
δ. Δισταγμός
ε. Απόφαση και Πάθος
Περιγράφει τις αγωνίες, τα βιώματα και τις εμπειρίες ενός θρησκευόμενου στην προσωπική του πορεία προς το σταυροαναστάσιμο πάθος. Έχει ερμηνευθεί δύο φορές: από τους Κατερίνα Τσεντς, Γιάννη Παπαγιάννη και Στάθη Κιοσόγλου την χρονιά της σύνθεσης, και από τους Νίκο Χαλκιά, Γεωργία Κωνσταντοπούλου και Βασίλη Παρασκευόπουλο το 2004.
6. «Ανάκρασις», για πιάνο σόλο (1999), έργο γραμμένο με αφορμή το σεμινάριο της ‘Εφης Αγραφιώτη «Μουσική για πιάνο του 20ου Αιώνα». Εδώ ακολουθείται για άλλη μια φορά η τεχνοτροπία της διαστηματικής συμμετρίας αν και με αρκετά πιο ελεύθερο τρόπο με την μίξη πιο παραδοσιακών τονικών στοιχείων τόσο στην οριζόντια, αλλά και κάθετη γραφή. Το έργο «περιγράφει» με την χρήση της ιδιαίτερης “sonorité”του πιάνου την μετουσίωση και ανάκραση του άρτου και του οίνου σε Σώμα και Αίμα του Ιησού Χριστού κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας. Ερμηνεύθηκε την ίδια χρονιά από τον  συνθέτη  και δισκογραφήθηκε από την εταιρεία “MOTIVO” για λογαριασμό του Γ΄Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Έπίσης ερμηνεύτηκε από την Βαλέρια Αθανασιάδου στην αίθουσα συναυλιών "Athenaeum" το 2002, από την Ελένη Παπασπύρου στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης "Λίλλιαν Βουδούρη" του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών το 2015 καθώς και από την Φρόσω Κτιστάκη στο Βαφοπούλειο Καλλιτεχνικό Κέντρο Θεσσαλονίκης το 2019 στα πλαίσια της συναυλίας που διοργάνωσε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών.
7. “Little Studies”, για πιάνο σόλο (1998 – 2002), 12 Σπουδές,( 1ο και 2ο  τεύχος) διαφορετικού ύφους και χαρακτήρα, αλλά και τεχνικών απαιτήσεων που συνθετικά εκτείνονται από το απλούστατο τονικό, παραδοσιακό ιδίωμα, την συμμετρία των διαστημάτων, την Jazz, και τον σειραϊσμό.
Ι.
a. “First Steps”, for the Five Fingers
b. “Gnome”, for the Staccatto  ( to Gyorgy Ligeti)
c. “Clouds”, for the “Tenutae”
d. “Gallop”, for the Crossing Hands
e. “ A Knight’s Fanfare”, for the Chords
f. “Sentiments”, for the sonority (to Bernard Hermmann)
II.
a. “Nocturne”, for the Sostenuto Pedal (to Keith Jarret)
b. “Sorrow”, for Multiple Layers
c. “Step by Step”, for the Wrist
d. “Riddle”, for the Subtle Dynamics (to Anton Webern)
e. “Fire Dance”, for the Large Intervals (to Arnold Scoenberg)
f. “Jazzy”, for the “Swing” Feeling (to Thelonius Monk and Cecil Taylor)
Μέρη του έργου ερμηνεύτηκαν από την Βαλέρια Αθανασιάδου στην αίθουσα συναυλιών "Athenaeum" το 2002.
8. “Barcarole”, για ορχήστρα, ( 2002). Μικρό σε διάρκεια ορχηστρικό  σχόλιο ρομαντικού-ιμπρεσσιονιστικού χαρακτήρα,  μέρος της συλλογής του συνθέτη “Music and Vision”, που αφορά μουσική που είναι γραμμένη σε σχέση με την εικόνα (τηλεοπτική, κινηματογραφική, θεατρική η φανταστική).
9. “Epic Overture”, για synthesizers και μεγάλη ορχήστρα (2002). Σύντομη  ορχηστρική εισαγωγή επικορομαντικού  χαρακτήρα για μια φανταστική κινηματογραφική υπερπαραγωγή. Από την συλλογή “Music and Vision”.
10. “M”, για πιάνο, κοντραμπάσο και ορχήστρα, (2002). Η πρώτη μιας σειράς jazz συμφωνικών σπουδών για ορχηστρικά σύνολα. Αφιερωμένη στον  Michel Legrand.  Από την συλλογή “Music and Vision”.
11.“Landscape in Heaven”, για μικτή χορωδία και ορχήστρα. (2002). Σύντομο σχόλιο συμφωνικού χαρακτήρα από την ίδια συλλογή “Music and Vision”, που κλιμακώνει με δέος την αίσθηση του μεγαλείου του θρησκευτικού συναισθήματος.
12. “Prelude”( Occhi di Mare ή Aegean Sea), για σόλο πιάνο (2002). Μικρό κομμάτι ελαφρού χαρακτήρα που ακολουθεί την τριμερή μορφή ενός Lied. Δισκογραφήθηκε από την Anita Savic to 2016 sto cd "Greek Piano Waves" από την εταιρία "Prime Marine Corporation". Ανήκει επίσης στη συλλογή “Music and Vision”.
13. “Our First Night”, για μικρή ορχήστρα, (2002). Μουσική των τίτλων για την ομώνυμη κινηματογραφική ταινία μικρού μήκους της Ζωής Ξανθοπούλου. Φεστιβάλ Δράμας 2003.
14. “Seven Times Twelve”, για βαρύτονο σαξόφωνο και κοντραμπάσο, (2002). Σύντομο σειραϊκό κομμάτι swing χαρακτήρα, που χρησιμοποιεί επτά φορές μια δωδεκάφθογγη σειρά. Από την συλλογή “Music and Vision”.
15. “Strange Visitors”, για κουαρτέτο εγχόρδων, (2002). Μικρό σχόλιο για μια φανταστική sequence ταινίας τρόμου. Αργότερα, η εισαγωγή από το κουαρτέτο εγχόρδων (2006).
16. “Music for a hypothetical T.V. Series of the 70’s”, για jazz band, (2002). Από την ίδια συλλογή “Music and Vision”.
17. "Triumphal Fanfare" για μεγάλη συμφωνική μπάντα (2002 - 2006)
Αφιερωμένο στον περίφημο Έλληνα κλαρινετίστα και αρχιμουσικό μπάντας Στάθη Κιοσόγλου.
a. “L.A. Nights”, για jazz-rock σύνολο και ορχήστρα, (2002)
b.“Funk ‘n Latin”, για jazz-rock σύνολο, (2002)
c. “China Waltz”, για ethnic σύνολο, (2002)
d.  “Space Walk”, για synthesizers και ορχήστρα, (2002)
e. “Cruisin’”, για φωνές,  techno σύνολο, χάλκινα και έγχορδα.  (2002).
f. “Crystal Curtain”, για synthesizers, (2002)
g. “The Winner”, για jazz-rock σύνολο και ορχήστρα, (2002)    
ι.«Συρτός» για σαντούρι, (2002)
Σύντομα έργα εμπορικής κυρίως χρήσης και χαρακτήρα, που χρησιμοποιήθηκαν από διαφημιστικές εταιρείες. Από την συλλογή “Music and Vision”.
18. “Fuga”, A Portrait, Hommage a J.S.Bach, (2002)
a. Strings Version, 
b. Baroque Trio Version,
c. Church Organ Version καθώς και “Air”, A Portrait, Hommage a J.S.Bach, για baroque σύνολο (2002) έργα που αποτελούν επεξεργασία θεμάτων από την εποχή των σπουδών του συνθέτη με τον Μιχάλη Τραυλό.
19. “Tristraton (Oidipus Blindness), για όμποε και κρουστά (2002). Έργο γραμμένο με αφετηρία μια φανταστική αναπαράσταση της περίφημης σκηνής από την ομώνυμη τραγωδία του Σοφοκλή.
20.“Nocturne” για φλάουτο, κλαρινέτο,  βιολοντσέλο, όμποε, τσέλλο και πιάνο, (2003).  Έργο γραμμένο στην μορφή του Θέματος με Παραλλαγές και σε σειραϊκό, δωδεκάφθογγο ιδίωμα  δεν αποποιείται την μυστηριακή διάθεση (ο τίτλος θα μπορούσε να έχει σχέση με μια ολονύχτια  τελετουργία) υιοθετόντας όμως μια αυστηρά  «εγκεφαλική» συνθετική διαδικασία. Περιλαμβάνει 7 μέρη: Tema, Var. I – V, Epilogo, από τα οποία η 5η  παραλλαγή είναι ένας ελληνικός χορός (Danza alla Greca). Εξαιτίας της απαιτητικής γραφής, αλλά και του πρωταγωνιστικού ρόλου του βιολοντσέλλου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν ένα concertino για το όργανο αυτό. Ερμηνεύτηκε από το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής υπό την διεύθυνση του Ιάκωβου Κονιτόπουλου στην αίθουσα συναυλιών της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης το 2006.
21.«Θρήνος», για τσέλο σόλο,(2003), μέρος από το έργο “Nocturne” (2003). Ερμηνεύτηκε από την Φωτεινή Νικολοπούλου στην αίθουσα συναυλιών "Athenaeum" το 2003 καθώς και από τον Κωστή Θέο στην αίθουσα συναυλιών "Φ. Νάκας" στην Αθήνα το 2010. Την ίδια χρονιά έγινε και η μεταγραφή του για βιόλα σόλο.
22.“Dance Scenes”, για κουιντέτο πνευστών, “Hear the Voice inside You …” (2003). Έργο, χορογραφικού χαρακτήρα, που ακολουθεί ακόμη πιο αυστηρό αφαιρετικό δωδεκάφθογγο ιδίωμα (ίσως σε στυλ Webern) και πάλι στην μορφή, Θέμα και Παραλλαγές, με ιδιαίτερη έμφαση στην διαστηματικές – μοτιβικές σχέσεις μέσα στην σειραϊκή διάταξη. Έχει  χορογραφικό χαρακτήρα  και αποτελείται από ένα Θέμα, 12 Σκηνές- Παραλλαγές και έναν Επίλογο. Συχνή είναι η αντιπαράθεση σολιστικών με ομαδικά μέρη.
Στην μορφή του 2008 περιλαμβάνει συνολικά τα μέρη:
I."Riddle" (στον Γιάννη Χρήστου)
II."Gnome" (στον Gyorgy Ligeti)
III."Fire Dance" (στον Arnold Scoenberg)
IV."Choreograpical Variations (στους Anton Webern και Igor Stravinsky)
Είναι αφιερωμένο στους παραπάνω συνθέτες, στο ύφος των οποίων κάθε μέρος παραπέμπει.
23. “Dance Sketches”, για βιολί και πιάνο, (2003). Κάθε ένα από τα τέσσερα χορογραφικά κομμάτια κοντσέρτου για βιολί και πιάνο με  τον παραπάνω τίτλο είναι και ένα πορτραίτο. Ένα Tango, ή καλύτερα μια Milonga για τον Νίκο Σκαλκώτα, ένα Waltz για τον Alban Berg, ένα Pas de deux για τον Paul Hintemith, και μια Sarabande και ένα Capriccio για τους G.F.Haendel και Igor Stravinsky αντίστοιχα. Tα τέσσερα αυτά χορογραφικά σκίτσα  αποτελούν και μια σπουδή ύφους επάνω στον τρόπο γραφής του κάθε συνθέτη. Ερμηνεύτηκε από τους Σπύρο Τραυλό και Παναγιώτη Αρχοντίδη στην αίθουσα συναυλιών "Athenaeum"
το 2003.
24. “Romanza”, για όμποε και ορχήστρα εγχόρδων, (2003), Μουσική επένδυση της δισκογραφημένης ανάγνωσης του διηγήματος του Αλέξανδρου  Παπαδιαμάντη «Έρως ήρως», από τα Εκπαιδευτήρια «ΓΕΙΤΟΝΑ». Ρομαντική – λυρική, κινηματογραφική γραφή στην μορφή ενός τριμερούς Lied. Το έργο ερμηνεύτηκε από την σολίστ Ισιδώρα Κοψιδά και την Ορχήστρα Νέων Ψυχικού σε μουσική διεύθυνση του συνθέτη στην Καθολική Εκκλησία Ψυχικού το 2016 και από την σολίστ Στέλλα Νικολαΐδη με την ίδια ορχήστρα και μουσική διεύθυνση του Εμμανουήλ Λορέντζου στη αίθουσα συναυλιών του Ωδείου Αθηνών το 2018.
25. “The Fallen Dervish”, (2004)
a. The Fallen Dervish, για σόλο νέι
b. Dance of the Fallen Dervish, για ethnic σύνολο
c. Farewell of the Fallen Dervish, για νέι και ομάδα ψαλτών.
Μουσική επένδυση της δισκογραφημένης ανάγνωσης του διηγήματος του Αλέξανδρου  Παπαδιαμάντη «Ο Ξεπεσμένος Δερβίσης», από τα Εκπαιδευτήρια  «ΓΕΙΤΟΝΑ». Απόπειρα του συνθέτη να ασκηθεί σε φόρμες παραδοσιακής μουσικής του παρελθόντος.
26. “Temptations”, Διάλογοι για κλαρινέτο και βιόλα, (2004), γραμμένο για το duo: Γιάννης Σαμπροβαλάκης – Ανδρέας Γεωργοτάς, το έργο, αν και έχει προγραμματικό χαρακτήρα,  είναι μια σειρά από παραλλαγές έντονου δεξιοτεχνικού χαρακτήρα. Αποτελείται από μια εισαγωγή (In the Desert),όπου εκτίθεται το διαστηματικό και  μοτιβικό υλικό σύντομα και ξαφνικά, όπως ταιριάζει σε έναν πειρασμό, και ακολουθούν οι 9 σύντομες εμφανίσεις – μεταμφιέσεις του (Apparitions) - η 5η είναι μια προσευχή (Prayer) ενώ η 8η  ένας διαβολικός χορός(Devil’s Dance). Το Finale (Flames) αποτελεί  την κορύφωση της κλιμάκωσης και οι δεξιοτεχνικές απαιτήσεις φθάνουν  ίσως τους ερμηνευτές στο όριο των δυνατοτήτων τους. Γενικά αυτό που κυριαρχεί σ’ αυτό το αυστηρά οργανωμένο έργο είναι τα μεγάλα διαστήματα που ορθώνονται  σαν κραυγές στον ανυποψίαστο  ακροατή η πειθαρχημένη  αντιστικτική γραφή και η εναλλαγή των ρόλων πειράζοντος – πειραζομένου ανάμεσα στο κλαρινέτο και την βιόλα.
27.“Fantasia Concertante”, για τσέλο και μεγάλη ορχήστρα (2004). Το έργο ξεκίνησε ως απόπειρα γραφής σε  μεγάλη κλίμακα  και για μεγάλη ορχήστρα. Το ιδίωμα είναι τονικό με την παραδοσιακή σχεδόν έννοια και σηματοδοτεί την στροφή στην δημιουργική πορεία του συνθέτη προς απλούστερες μορφές και πιο εύληπτες τεχνοτροπίες. Οι ρυθμικές αγωγές διαδέχονται η μια την άλλη (Maestoso con moto – Poco meno mosso – L’ istesso tempo ma espressivo e tranquillo – Lento – Tempo primo) και το ύφος είναι πολύ κοντά σ’ αυτό ενός ρομαντικού κοντσέρτου. Είναι αφιερωμένο στον Μάνο Χατζιδάκι και η μελωδική του ταυτότητα, θέλει να πιστεύει ο συνθέτης, έχει κάτι από τη μουσική του.
28. “Eros”, για τσέλο σόλο, «Έρος δ’ ετίναξέ μοι φρένας, ως άνεμος κατ’ όρος δρυσίν εμπέτων.» Σαπφώ (Απ. 47 Lobel – Page) (2004), Έργο που αποτελεί παραγγελία του Αρχείου Ελλήνων Μουσουργών Θωμά Ταμβάκου. Εκτεταμένης σχετικά διάρκειας, γράφτηκε σε σύντομο σχετικά διάστημα. Η δύναμη του έρωτα όπως τον έβλεπε ποιητικά η Σαπφώ και χιλιάδες χρόνια αργότερα ο συνθέτης. Ο μανικός έρωτας που τινάζει το νου και την καρδιά των ανθρώπων, που ορμά σαν άνεμος στις κατάφυτες βουνοπλαγιές. Έργο μυστικής αλλά και ρομαντικής – εξπρεσσιονιστικής διάθεσης, πλούσιο ηχοχρωματικά (άρκο, πιτζικάτο τρέμολο, αρμονικές,) στηρίζεται στην διαλεκτική αντιπαράθεση του αρχαίου ελληνικού πνεύματος με την σύγχρονη δημιουργία. Η σύντομη και  αποσπασματική αναφορά στην περίφημη μουσική του Ευριπίδη για το στάσιμο του Ορέστη, που επανέρχεται διαρκώς στην πορεία του έργου λειτουργεί σαν φωνή από το παρελθόν που ωθεί σταθερά και μυστηριακά με τον ιερό της χαρακτήρα το σύγχρονο δημιουργικό παρόν του συνθέτη. Ερμηνεύτηκε δύο φορές το 2006: από τον Δημήτρη Μαγκριώτη στην αίθουσα συναυλιών "Φ. Νάκας" και από την 'Ολγα Αρτικοπούλου στην αίθουσα συναυλιών "EXPO ATHENS" στα πλαίσια του Παννελήνιου Φεστιβάλ Εγχόρδων Ανθούσας, όπου διακρήθηκε ανάμεσα στα πρώτα 7 διαγωνιζόμενα έργα.
Στην μεταγραφή του για βιόλα σόλο (2010), ερμηνεύτηκε από την Andrea Hemmenway στα πλαίσια του Πορτρέτου του συνθέτη, που διοργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών στο Ελληνικό Ωδείο Αμαρουσίου το 2010, αλλά και στο, προσωπικό ρεσιτάλ της καλλιτέχνιδος "Viola Voices: Classical Sound in Contemporary Life" την ίδια χρονιά στην αίθουσα Βρυσσάκι της Πλάκας.
29.“Adagio”, για ορχήστρα εγχόρδων, (2005). Πρόκειται για προσαρμογή και επεξεργασία του χορωδιακού έργου «Φως Ιλαρόν» (1984). Η πολυφωνικές δυνατότητες των εγχόρδων δίνουν άλλες προεκτάσεις στην χρωματική κίνηση του πρωτόλειου αυτού έργου. Το έργο ερμηνεύτηκε από την Ορχήστρα Νέων Ψυχικού σε μουσική διεύθυνση Γιάννη Πρωτόπαπα στο Θέατρο Αρσακείου Ψυχικού το 2017.
30.“Theme and Variations”, για ορχήστρα εγχόρδων (2005). Έργο που αποτέλεσε την διπλωματική εργασία των σπουδών σύνθεσης καθώς και την δεύτερη απόπειρα του συνθέτη για ένα συμφωνικό έργο μεγάλων διαστάσεων. Το πολύ ενδιαφέρον θέμα είναι του Νίκου Ντρέλα  και τόσο η εισαγωγή, οι 10 παραλλαγές που ακολουθούν και το Finale, είναι δομημένα επάνω στις τονικές σχέσεις  και την μοτιβική διάρθρωση μερών η ολόκληρου του θέματος. Στο έργο αυτό που υιοθετεί ένα ξεκάθαρο αν και προχωρημένο τονικό ιδίωμα επιχειρείται η συνάντηση των δύο τελευταίων τεχνοτροπιών του συνθέτη. Του αυστηρού αντιστικτικού ύφους των αμέσως  προηγούμενων σειραϊκών έργων με το ελεύθερο  τονικό ομοφωνικό των τελευταίων. Παράλληλα ενισχύεται  η προγραμματική λογική κάτω από την οποία δομείται ένα μεγάλο μέρος του μουσικού λόγου, χωρίς να χάνεται η πρωταρχική σημασία της απόλυτης μουσικής σκέψης, που διέπει την ραχοκοκαλιά του έργου. Τίτλοι παραλλαγών όπως “Waltz funebre” η “Jazz Polka”, σε ένα αυστηρά δομημένο μουσικό κείμενο δίνουν το στίγμα για μια νέα πορεία στο συνθετικό έργο του Παναγιώτη Θεοδοσίου. Μέρη του ερμηνεύτηκαν απο την ορχήστρα Νέων Ψυχικού - Φιλοθέης σε μουσική διεύθυνση του συνθέτη τον Οκτώβριο του 2014.
31. “Little Preludes”, για σόλο κιθάρα (2004)
a. “Circles”
b. “Fanfare”
c. “Bells”
Μικρές εικόνες, συνθετικές απόπειρες σύντομων κομματιών για ένα τόσο ιδιωματικό μουσικό όργανο όπως η κιθάρα.
32. Toccata and Blues, για σόλο άρπα (2006)
Μια σουίτα για άλλο ένα επίσης ιδιωματικό και ιδιότροπο μουσικό όργανο, σε φόρμες «κλασσικές» όσο και μοντέρνες. Το “Blues” είναι αφιερωμένο στον Michel Legrand ενώ η “Toccata” στον Francis Poulenc.
33. “Piano Concerto”, για πιάνο και έγχορδα (2005). Έργο γραμμένο στην κλασσική, τριμερή φόρμα, ακολουθεί το αντίστοιχο κλασσικότροπο η νεοκλασσικό ιδίωμα. Τα τρία μέρη είναι αντίστοιχα αφιερωμένα στους:
α. Johannes Brahms – Dmitri Schostakovitch,
β. Bella Bartok
γ. Sergei Prokoffiev – Paul Hinthemith – Johann Sebastian Bach
ακολουθώντας το ύφος κάθε συνθέτη,  όντας φόρος τιμής προς αυτόν.
Το έργο είναι αφιερωμένο στον Κωνσταντίνο Παπαδάκη. Το 3ο μέρος ερμηνεύτηκε  από την Λορέντα Ράμου και την Ορχήστρα των Χρωμάτων υπό την διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη στην αίθουσα συναυλιών του Μουσείου Μπενάκη, στην Αθήνα, το 2006.
34. “The Flying Hat” Scenes of a Fairy Tail, για ορχήστρα (2006)
     a. “A Little Fanfare”
     b. “The Hatland”
     c. “Dad, the Giant Hat”
     d. “Dance of the Little Hats”
     e. “The Wind”
     f. “The Flight”
     g. “Farewell”
Ένα παραμύθι γεμάτο έμπνευση και πρωτοτυπία γραμμένο από ένα μικρό παιδί ήταν το ερέθισμα για την δημιουργία του μικρού σε διάρκεια αυτού τονικού πολυτονικού ορχηστρικού έργου με χιουμοριστικό χαρακτήρα και ιδιαίτερη χρήση των ηχοχρωμάτων της ορχήστρας. Το έργο είναι αφιερωμένο στον μικρό συγγραφέα του παραμυθιού, τον Μιχάλη, καθώς και τον κ. Ελευθέριο Γείτονα διευθυντή των ομώνυμων εκπαιδευτηρίων, που έδωσε και την ιδέα για την μουσική αυτή συνοδεία.
Το έργο έχει μεταγραφεί για πιάνο, 4 χέρια, για το ρεσιτάλ ¨Μύθοι και Παραμύθια...για 4 χέρια" του 'Duo Pianismo"  στο Πνευματικό Κέντρο "Μπενετάτου" Δήμου Ψυχικού το 2010 καθώς και για Κουιντέτο Ξυλίνων Πνευστών "Q innegale" για τις συναυλίες του στην Αθήνα το 2011 (Αττικό Ωδείο - Art Gallery Café - Θέατρρο Περιγιαλίου, Κόρινθος). Μέρη του έργου ερμηνεύτηκαν από την Ορχήστρα Νέων Ψυχικού σε μουσική διεύθυνση του συνθέτη στο Θέατρο Αρσακείου Ψυχικού το 2016.
35. “String Quartet”, για κουαρτέτο εγχόρδων (2006)
Το πενταμερές πολυστυλιστικό αυτό έργο αποτελεί φόρο τιμής του συνθέτη στον θανόντα G. Ligeti.
Το έργο κινείται από τον αυστηρό σειραϊσμό στο νεοκλασσικό ιδίωμα και από την έντονη εσωτερική έκφραστικότητα στην παρωδία και το σκανδαλώδες χιούμορ. Στοιχεία άλλωστε τόσο χαρακτηριστικά του τιμώμενου συνθέτη.
Τα μέρη του είναι: 1. Introduction: "Strange Visitors" (Lento misterioso), 2. Scherzo I: Interrupted cha-cha : "Faith's Dance" (Andantino scherzando), 3.Intermezzo: "Et expecto..."(Larghetto semplice), 4. Scherzo II: "Devil's Dance" (Allegro giocoso), 5. Finale: "Flames" (Feroce).
Πίσω από την αυστηρή δόμηση των μερών υπάρχει μια προγραμματική ακολουθία. Παράξενοι  επισκέπτες(;)  απειλητικοί η ίσως κωμικοί κάνουν την εμφάνισή τους. Και αμέσως αρχίζει ο χορός της πίστης. Της πίστης όμως  ή της αμφιβολίας; Η προσδοκία παραμένει αληθινή στο κέντρο του έργου αλλά και του ψυχισμού του δοκιμαζόμενου ήρωα. Ο σύντομος και απροσδόκητος χορός του διαβόλου επιτελεί την ανατροπή και οδηγεί στην τελική δοκιμασία. Τις φλόγες. Τις φλόγες της κάθαρσης ή της κόλασης; Ερμηνεύτηκε από το σύνολο "ALEA III"  υπό την διεύθυνση του Θεόδωρου Αντωνίου στο "Tsai Performance Centre" του Πανεπιστημίου της Βοστόνης το 2007. Μέρη του ερμηνεύτηκαν από το σύνολο "The Bridge Quartet" στο Faculty Lounge του Deree College στην Αγία Παρασκευή το 2013, στα πλαίσια του προγράμματος "Composing the String Quartet" στη διάρκεια του Arts Festival του Ιδρύματος.Το ίδιο σύνολο δισκογράφησε το έργο (MOTIVO BQ1070) ανάμεσα σε έργα Ελλήνων συνθετών. το 2017.
36. “Asklipiadou Epigramma” για μικτή τετράφωνη χορωδία (2007)
Μελοποίηση επιγράμματος ερωτικού-θρησκευτικού περιεχομένου του ελληνιστικής εποχής λόγιου Ασκληπιάδη, που σώζεται στην Παλατινή Ανθολογία (V, 64). Το έργο αποτελεί παραγγελία του Αρχείου Ελλήνων Μουσουργών Θωμά Ταμβάκου.
37. “Aischilus’ Hymn to One God” για φωνητικό κουαρτέτο η μικτή τετράφωνη χορωδία (2007).
Μελοποίηση χαρακτηριστικού τμήματος χορικού της τραγωδίας «Αγαμέμνων» από την «Ορέστεια» του Αισχύλου (στ.160 - 166). Βασισμένο στην χρωματική κίνηση της οριζόντιας και παράλληλα στην μακρινή αρμονική σχέση της κάθετης γραφής, το ιερατικού χαρακτήρα αυτό έργο επιχειρεί ενσυνείδητη αναφορά και φόρο τιμής στο ύφος του Gesualdo da Venosa.  Είναι παραγγελία του Αρχείου Ελλήνων Μουσουργών Θωμά Ταμβάκου. Ερμηνεύτηκε από το φωνητικό σύνολο "Φιλωδός" στην αίθουσα συναυλιών της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης το 2007.
38. «Από το Ημερολόγιο ενός παιδιού»  30 μικρά παιδικά κομμάτια για πιάνο (2007)
Η ζωή ενός παιδιού φανερώνει, αλλά και κρύβει καλά μέσα της, εικόνες και συναισθήματα, ήχους και βιώματα, ερωτήματα κι ανησυχίες. Μέρη ενός κόσμου χαμένου ίσως για πάντα μα βαθιά φυλαγμένου στην ενήλικη ψυχή.
Από την «Πρώτη Μέρα, Πρώτη Σελίδα» του ημερολογίου και τις Κυρακάτικες «Χαρούμενες Καμπάνες» ως τους «Γλυκόπικρους» χορούς του πρωινού και τη γοητευτική «Ηρεμία» ενός «Ηλιόλουστου Απογεύματος», από την «Ξαφνική Απουσία» και το «Παράξενο Ερώτημα» ως την «Μοναξιά» και τ’ «Όνειρο», από τις φανταστικές ιστορίες του «Ινδιάνικου Χορού» ως τον «Περίπατο» μιας «Βροχερής Μέρας» κι απ’ το «Εμβατήριο της Χήνας» ως το «Βαλς των Λουλουδιών», το «Νανούρισμα» και το «Τραγούδι του Αποχαιρετισμού», οι σελίδες από το «Ημερολόγιο ενός Παιδιού» ξετυλίγουν το νήμα μιας γνώριμης μνήμης, της μνήμης όλων μας. Τα 30 αυτά σύντομα κομμάτια για πιάνο συντέθηκαν ανάμεσα στο 2003 και 2007. Κάποια απ’ αυτά είναι συνθέσεις εμπνευσμένων μαθητών του συνθέτη, όπως η Ορσάκη Ρουσσέτου και ο Πλάτων Τσουκάτος-Ποντίκης. Η συλλογή αυτή είναι αφιερωμένη σε όλους τους μαθητές του συνθέτη  και ιδιαίτερα στον Νίκο Καρύδη, το μεγάλο «παιδί» που στάθηκε η αφορμή να γραφτούν τα περισσότερά της μέρη. Το έργο ηχογραφήθηκε από την Δήμητρα Μανέ για την δισκογράφηση του συνοδευτικού CD  ενώ η ίδια ερμήνευσε μέρη του στο προσωπικό Πορτρέτο του συνθέτη που διοργανώθηκε από την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών στο Ελληνικό Ωδείο στο Μαρούσι το 2010 και ολόκληρη τη συλλογή στο "Μικρό Χώρο Τέχνης", στη Γλυφάδα, το 2015. Μέρη του, ακόμη, ερμήνευσαν μαθητές της Ελένης Παπασπύρου από το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου, στον "Θεατρικό Σταθμό" στο Ηράκλειο καθώς και στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης "Λίλλιαν Βουδούρη" του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών το 2015.
39. “Jeux pour Deux”, για δύο πιάνα (2007)
Έργο νεοκλασικού χαρακτήρα με αρκετές επιρροές από την φρασεολογία της τζαζ. Αφιερωμένο στο πιανιστικό ντουέτο «Δήμητρα Μανέ – Άντυ Μηλιώρη» - από το οποίο και ερμηνεύτηκε στην Αίθουσα του Καλλιτεχνικού Κέντρου Athenaeum το 2008 - καθώς και στον Maurice Ravel στο ιδίωμα του οποίου υπάρχουν συνειδητές αναφορές. Το έργο επανερμηνεύθηκε από τις Ting Ke και Chenshayang Huang  στο Boston University Concert Hall στα πλαίσια των Spring 14 Piano Ensemble Juries (τάξη Κ. Παπαδάκη) το 2014 καθώς και από τους Έφη Αγραφιώτη και Γιώργο Κοντραφούρη στην αίθουσα "Δ. Μητρόπουλος" του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών το 2015.
40. "Έξι Παιδικά Τραγούδια", για Παιδική (Δίφωνη και Τρίφωνη) Χορωδία. (2008)
a. "Το Φεγγαράκι", ποίηση Γ. Βιζυηνού
b. "Προχώρα, περπάτα, δες, βγες", ποίηση Αλ. Αδαμόπουλου
c. "Νανούρισμα", ποίηση Στ. Σπεράντζα
d. "Το Τραγούδι του Κούκου", ποίηση Αρ. Μακρή
e. "Ένα Κύμα, Κυματάκι", ποίηση Μ. Ελευθερίου
f.  "Το Παιδί με το Ταμπούρλο", ποίηση Ν. Γκάτσου
6 μελοποιήσεις ποιημάτων γνωστών Ελλήνων ποιητών.
Έργο γραμμένο σε απλό ασματικό τονικό ύφος και πολυφωνική κυρίως υφή. Αφιερωμένο στον μικρό γιο του συνθέτη, Ορφέα-Ιωάννη. Το έργο ερμηνεύτηκε από το φωνητικό σύνολο "Φιλωδός ΙΙ" στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ινστιτούτου της Δανίας στην Αθήνα το 2008.
Το 2012 μεταγράφηκε για ντούο και τρίο σαξοφώνων.
41.“Two Rivers”  (from Lethe to Mnemosyne) για μεσόφωνο, φλάουτο, κλαρινέτο, βιολί, βιολοντσέλο και πιάνο (2008)
I. Lethe, the Water of Oblivion
a. The Guardians
b. Night Procession and Lament
II. Mnemosyne, the Water of Remembrance
a. Invocation
b. Incantation
Το έργο, γραμμένο από τον Σεπτέμβριο, ως τον Δεκέμβριο του 2008 ειδικά για την Αγγελική Καθαρίου και το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής βασίζεται σε απόσπασμα αρχαίου ελληνικού κειμένου που βρέθηκε σε επιτύμβια επιγραφή του 4ου π.Χ. αιώνα στο περίφημο μαντείο του Τροφονίου, στην Πετηλία της Κάτω Ιταλίας.
"Γης παις ειμί και ουρανού, αστερόεντος. Αυτάρ εμοί γένος ουράνιον, τόδε ίστε και αυτοί. Δίψηι δ’ειμί αύη και απόλλυμαι, αλλά δότ’ αίψα ψυχρόν ύδωρ προρρέον της Μνημοσύνης από λίμνης."
(Της γης παιδί είμαι και του έναστρου ουρανού. Αλλά το γένος μου είναι μονάχα ουράνιο, το γνωρίζετε κι εσείς οι ίδιοι. Φλέγομαι από τη δίψα μου και χάνομαι, μα δώστε μου γρήγορα το δροσερό νερό, που αναβλύζει από της Μνημοσύνης τη λίμνη.)
Το κείμενο, που μελοποιείται στο 2ο μέρος του έργου, αποτελεί την επίκληση που αποδίδει η ψυχή κατά την κατάβασή της στον Άδη προς τους φρουρούς της λίμνης Μνημοσύνης για να της επιτρέψουν να γευτεί το νερό που θα κρατήσει την μνήμη της ζωντανή και στην επόμενη ζωή της.  Προνόμιο, κατά παράδοση, των μυημένων ψυχών σε αντίθεση με αυτό της λίμνης Λήθης που οδηγούσε τις ψυχές στην αιώνια λησμονιά.
Στο υγρό - μεταφυσικό στοιχείο των δύο αυτών πηγών – ποταμών που διέτρεχαν τον Άδη αναφέρονται αντίστοιχα τα δύο μέρη του έργου, το οποίο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του πατέρα του συνθέτη Ιωάννη Θεοδοσίου (1917 – 2008) και το οποίο ερμηνεύτηκε από την μέτζο σοπράνο Αγγελική Καθαρίου και το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής υπό την διεύθυνση του Valery Oreshkin στην αίθουσα συναυλιών του Ωδείου "Φ. Νάκας", το 2009.   
42. “Egomia”, Concert Monologues, για κουιντέτο ξυλίνων πνευστών (2009)
Ι. “Stasis I”, Lento, come un recitativo
II. “Stasis II”, L ‘istesso tempo, molto ritmico
III. “Stasis III”, Passacaglia Ritmica, L ‘istesso tempo, grave
    ‘Εργο ελεύθερου σειραϊκού ιδιώματος, θεματική αφετηρία του οποίου είναι τα Εγκώμια του Επιτάφιου Θρήνου της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Αποτελείται από τρία μέρη, τρείς «Στάσεις»  σύμφωνα με το τελετουργικό τυπικό. Οι ασυνόδευτοι  μονόλογοι της 1ης Στάσης οδηγούν στους δεξιοτεχνικούς σολιστικούς διαλόγους της 2ης και στα γενικευμένα fortissimo tutti της 3ης. Το έργο εκφέρεται και με την μορφή του συνοδευμένου λόγου  αποσπασμάτων από το ομώνυμο τελετουργικό κείμενο.
    Γράφτηκε τον Νοέμβριο του 2009 για το κουιντέτο ξυλίνων πνευστών “Q”innega, το οποίο το ερμήνευσε στα πλαίσια των συναυλιών στην Γερμανική Ευαγγελική Εκκλησία στην Αθήνα τον επόμενο χρόνο.  Είναι αφιερωμένο στην θετή μητέρα του συνθέτη, Ελένη, που «έφυγε» λίγο μετά την ολοκλήρωση του,  ενώ το 3ο μέρος φέρει αφιέρωση στον Olivier Messiaen, στο ύφος του οποίου υπάρχουν ενσυνείδητες αναφορές.
43. “Lorenda Variations”, για σόλο πιάνο (2009)
     Εκτενές έργο ελεύθερου σειραϊκού ιδιώματος βασισμένο στους φθόγγους που αντιστοιχούν στο όνομα της διακεκριμένης σολίστ του πιάνου Λορέντας Ράμου στην οποία είναι εξάλλου αφιερωμένο και η οποία το ερμήνευσε στην αίθουσα συναυλιών του Ελληνικού Ωδείου στα πλαίσια του πορτρέτου στον Έλληνα συνθέτη που διοργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών το 2010. Εξέχον χαρακτηριστικό της μονομερούς αυτής σύνθεσης η συνεχής παραλλαγή του φθογγικού υλικού ως την ολοκλήρωση της.
44. "Hellenic Suite", για βιόλα και πιάνο (2010)
      I.Seashore Procession, Thalassaki (traditional tune from Dodekanisos)
     II.Dance of the Youngsters, Pentozalis (traditional tune from Crete)
    III.Litany in Spring, Egomia (from the Evening Service of Holly Epitaph)
    IV.Dance of the Elders, Matoklada (rebetiko carsilama tune by Markos Vamvakaris)
     V.Ancient Ritual, Orestes Stasimon (from "Orestes" Tragedy by Euripides) 
    VI.Dance of the Past, Dance (traditional tune from Heipiros)
   VII.Homelands Lost, Mia Smyrnia stoPapathyri (traditional tune from Asia Minor)
  VIII.Dance of the Future, Pyrihios (traditonal dances from "Sera" and "Shereanit'sa"  from Pontos)
      Τέσσερεις θρήνοι και τέσσερεις χοροί. Οκτώ σκηνές που ζωντανεύουν την Ελληνική Ιστορία από το 6ο π.Χ. αιώνα, ή και νωρίτερα, ως τις μέρες μας, με φόντο τα απομεινάρια της Αρχαίας Ελληνικής Μουσικής, τους σκοπούς της Δημοτικής και Βυζαντινής μας παράδοσης, αλλά και αυτούς του ρεμπέτικου τραγουδιού. Από την Ελλάδα του μακρινού παρελθόντος στην Ελλάδα του σήμερα και, γιατί όχι, στην Ελλάδα των χρόνων που έρχονται, στην Ελλάδα του μέλλοντος.
      Το έργο είναι αφιερωμένο στον Γιάννη Κωνσταντινίδη. Ερμηνεύτηκε από την Andrea Hemmenway και τον Κωνσταντίνο Παπαδάκη στα πλαίσια του ρεσιτάλ " Fall Arts Concert" που διοργανώθηκε από το "Hellenic University Club of Philadelphia" στο "The Ethical Society Hall" της Philadelphia το 2010. Οι ίδιοι καλλιτέχνες ερμήνευσαν για δεύτερη φορά το έργο στο "Kendal Concert Hall" στο Kendal της Pennsylvania το 2011.
     Διαθέσιμη η εκδοχή για βιολί και πιάνο. Αποσπάσματα της ερμήνευσαν η Τάνια Σικελιανού με τον Τίμο Γεννάτο στο ¨Μουσικόν Ειδύλλιον" στο Αίγιο το 2011.
45. "Scenes from Ancient Greece", για πιάνο σόλο (2010)
      I.Invocation (1st Delphic Hymn to Apollo)
     II.Ritual  (from "Orestes" Stasimon by Euripides)
    III.Dance (Pirryhios) Toccata
      Μια Επίκληση, ένα Τελετουργικό, ένας Χορός. Τρείς πράξεις κλήσης του θείου, τρείς διαφορετικοί τρόποι αναφοράς σ' Αυτόν. Ένα κάλεσμα, μια προσευχή, μια βακχική έκσταση. Κάθε ένα από αυτά βασίζεται σε ένα μελωδικό σπάραγμα από το Αρχαίο Ελληνικό Μέλος, ζωντανεύοντας τρείς σκηνές από την Αρχαία Ελλάδα.
     Το έργο ερμηνεύτηκε το Νοέμβριο του 2010 στα πλαίσια του "Faculty Recital"  στην "Philips Autograph Library" του West Chester University of Pennsylvania από τον Κωνσταντίνο Παπαδάκη στον οποίο είναι αφιερωμένο. Toccata για πιάνο σόλο (1010). Απόσπασμα από την παραπάνω σουίτα.
46. "The Passage", για άλτο φλάουτο, βιόλα και πιάνο (2010)
      
Introduction
     I.Ten Minutes
    II.I have something to tell you!
   III.Do you remember the river?
   Το έργο βασίζεται στα τρία θεατρικά μονόπρακτα του γιατρού και συγγραφέα Χάρη Κανδηλώρου που εκδόθηκαν κάτω από τον ίδιο τίτλο ("Το Πέρασμα") από την "Δωδώνη το 2010. 
    Η υπόθεση σχετίζεται με το πέρασμα από αυτή τη ζωή, σ' αυτήν μετά το θάνατο. Στο 1ο μέρος ένα κοσμολογικό τέλος απλά δεν συμβαίνει ποτέ. Στο 2ο δυο φίλοι πεθαίνουν κάτω από τα ερείπια ενός γκρεμισμένου από σεισμό κτιρίου. Στο3ο τα πρόσωπα μιας οικογένειας συνδιαλέγονται έχοντας περάσει το "κατώφλι".
    Κάθε ένα απότα τρία μέρη γράφτηκαν έπειτα από την ανάγνωση των αντίστοιχων  θεατρικών μερών.
    Πρώτη εκτέλεση από το "Meteora Ensemble" (Julia Barnett: άλτο φλάουτο, Kathryn Christensen: πιάνο)          με την Andrea Hemmenway: βιόλα (guest artist) στην Palisades Lutheran Church του Los Angeles, California  
το 2010.
Το 2012 μεταγράφηκε για βιολί, βαρύτονο σαξόφωνο και πιάνο.
47. "Hellenic Dances", για κλαρινέτο και πιάνο (2010)
     I.Dance of the Youngsters, Pentozalis (traditional tune from Crete)
    II.Dance of the Elders, Matoklada (rebetiko carsilama tune by Markos Vamvakaris)
   III.Dance of the Past, Dance (traditional tune from Heipiros)
   IV.Dance of the Future, Pyrihios (traditonal dances from "Sera" and "Shereanit'sa"  from Pontos)
     Πρόκειται για μεταγραφή τεσσάρων μερών από την 'Hellenic Suite" για βιόλα και πιάνο. Το έργο υπάρχει και στις εκδοχές για κλαρινέτο και πιάνο, για φλάουτο και πιάνο, για όμποε και πιάνο, για άλτο σαξόφωνο και πιάνο, για τενόρο σαξόφωνο κι πιάνο, για φλικόρνο και πιάνο καθώς και για κουιντέτο ξυλίνων πνευστών
      Είναι αφιερωμένο στον Στάθη Κιοσόγλου για τον οποίο και γράφτηκε. Ερμηνεύτηκε στη μορφή για άλτο σαξόφωνο και πιάνο από τους Στάθη Μαυρομμάτη και Χριστίνα Παντελή στο Pera Multipurpose Hall στην Κωνσταντινούπολη στα πλαίσια του εκεί διεθνούς φεστιβάλ το 1911, στην μορφή για βιολί και πιάνο από την Τάνια Σικελιανού και τον Τίμο Γεννάτο στο "Ελληνικόν Ειδύλλιον"  στα Σελιανίτικα Αιγίου το 2011 καθώς και επανειλημμένα στην μορφή για κουιντέτο ξυλίνων πνευστών από το σύνολο "Ο Ήχος ως Έχει" στη Λάρισα, στα πλαίσια του θερινού φεστιβάλ της πόλης το 2014.  Το 2017 το Duo Tact (Χρυσούλα Γεωργάκη - Στέλιος Σπανιόλας) το ερμήνευσαν επίσης στην Αίθουσα Φιλαρμονικής Εταιρίας Λευκάδος στην Λευκάδα και στην αίθουσα συναυλιών του καλλιτεχνικού κέντρου Athenaeum στην Αθήνα.
48. "Το Σώμα", για μικτή χορωδία (2011)
     
Μελοποίηση του ομώνυμου ποιήματος από τη συλλογή "Τετράδιο Γυμνασμάτων" (1929-1937) του Γ. Σεφέρη.
49. "Greek Christmas Carols", για φλάουτο με ράμφος, φλάουτο τραβέρσο και φαγκότο (2011)
      Ι.Ikaria Christmas Carol
     II.Crete New Year's Carol
    III.Thrace New Year's Carol
    Επεξεργασία σε μπαρόκ ύφος των τριών Ελληνικών εορταστικών καλάντων για τα τρία ξύλινα πνευστά. Έργο γραμμένο για το σύνολο "Trio a bec" που το ερμήμευσε δύο φορές στην Αθήνα το 2011 (Αττικό Ωδείο, Art Gallery Cafe). Το 2012 το έργο μεταγράφηκε για τρίο σαξοφώνων ενώ το 2017 η μεταγραφή για φλάουτο, βιολί και βιολοντσέλο ερμηνεύτηκε από τους Ιφιγένεια Σπηλιωτοπούλου, Αλέξη Θεοφυλάκτου και Αλέξανδρο Χαραλάμπους στην αίθουσα εκδηλώσεων του Καλογεροπούλειου Ωδείου στην Κόρινθο.
50. "Tania's Portrait" , για βιολί σόλο (2011)
    I.Elegy (Lento espressivo)
   II.Ostinato i (L' istesso tempo e marcato)
  III.Recitativo i (Poco piu mosso)
  IV.Dialogue i (L' istesso tempo)
  V.Ostinato ii (Largo sostenuto)
 VI.Recitativo ii (Tempo primo)
VII.Dialogue ii, Finale (L' istesso tempo)
     Πορτραίτο της βιολονίστας Τάνιας Σικελιανού σε επτά μέρη, αφιερωμένο στην ίδια. Το έργο είναι εμπνευσμένο από το εύρος της ερμηνευτικής της τέχνης. Ερμηνεύτηκε από την ίδια στον καλλιτεχνικό χώρο "Cabaret Voltaire" στη πλαίσια του ρεσιτάλ "Violin + 2" το 2012.
51 "Overture" , για σύνολο ξύλινων και χάλκινων πνευστών (2012)
I. Processional (Moderato con moto, maestoso)
II. Funeral
III. Triumphal
    Το έργο, παραγγελία τριών συνόλων ("Q innegal", "Just Brass", "Too Bass"), γράφτηκε για την ταυτόχρονη σύμπραξη τους και ερμηνεύτηκε από τα μέλη τους κατά το κλείσιμο της συναυλίας τους το 2012 (Αίθουσα Φιλλολογικού Συλλόγου "Παρνασσός") υπό τη διεύθυνση του συνθέτη. Τα τρία του μέρη υποδηλώνουν αντίστοιχα την πορεία (πομπή) του ήρωα προς τη μάχη, τον θάνατο και τον θρήνο καθώς και και τον θριαμβικό ύμνο προς τον ουρανό.
52 "Έρος δ' ετίναξε μοι φρένας..." , για άλτο φωνή και πιάνο (2013)
   Το έργο βασίζεται σε 5 σωζόμενα αποσπάσματα λυρικού έμμετρου λόγου της αρχαίας Ελληνίδας ποιήτριας Σαπφούς με κεντρικό θέμα τον έρωτα (Lobel-Page 47, 48, 49, 34, Diehl 94).
   Ο Έρωτας που παίρνει τα μυαλά...Η δύση της Σελήνης και της Πούλιας...Ο ερχομός της Ερωμένης...Η μανική έκφραση του Έρωτα... Το γεμάτο γοητεία φως του Φεγγαριού που κρύβει τ' άστρα... και ασημίζει μαγικά τη γη.
   Γράφτηκε για την άλτο Άννα Μουζάκη η οποία το ερμήνευσε στην αίθουσα του Ωδείου "Atheneaum" το 2013 στα πλαίσια της συναυλίας "Ο Ήχος της Ποίησης".
53 "Στα Χρόνια της Ομίχλης", σουίτα για βιολί και τσέλο (2014)
   Έργο, η σύνθεση του οποίου δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Γράφτηκε επάνω στην ομώνυμη μυθιστορηματική τριλογία του Νίκου Γούλια (εκδ. Ψυχογιός). Βασίζεται σε χαρακτηριστικούς ρυθμούς της πρώιμης αστικής μουσικής του τέλους του 19ου αιώνα και των αρχών του 20ου στην πόλη της Σμύρνης..
Τα μέρη:
Ι.Ζεϊμπέκικος (Χορός του Νικόλα), Παραλλαγές
ΙΙ.Απτάλικος (Το Τρένο από το Κασαμπά στη Σμύρνη)
ΙΙΙ.Χσαποσέρβικος (Ο Λιωνής διαφεύγει από τη Σμύρνη)
Πρώτη ερμηνεία από το Duo Ficell (Luminita Macavei - βιολί, Σταύρος Παργινός - τσέλο) στον καλλιτεχνικό χώρο "Διέλευσις" το 2014.
54 "Jazz Trio Suite", για φλάουτο, πιάνο και ηλεκτρικό ή ακουστικό μπάσο (2014)
   Επεξεργασία παλαιότερων συνθέσεων του Παναγιώτη Θεοδοσίου ("Music and Vision" για διάφορα σύνολα, "Liittle Studies" για πιάνο, "Hellenic Suite" για βιόλα και πιάνο, "Suite from Ancient Greece" για πιάνο) ειδικά για το εναλλακτικό σύνολο "Baroque & Blue" (Νίκος Κατριτζιδάκης - φλάουτο, Βύνη Φουντά - πιάνο, Γιάννης Χαρμπίλας - ηλεκτρικό μπάσο, Γιάννης Λελούδας - drums).
Τα μέρη:
I.Fuga
II.Jazzy
III.Gnome
IV.Seven Times Twelve
V.Nocturne
VI.Fire Dance
VII.Toccata
Κάθε ένα από επτά, δεξιοτεχνικού χαρακτήρα, μέρη του έργου είναι προσαρμοσμένο στο ιδίωμα  της progressive jazz. Αρχική πρόθεση του συνθέτη είναι να δοθεί μια συνέχεια στις σουίτες για φλαόυτο (και όχι μόνο) και jazz piano trio του Claude Bolling, που αποτελούν εξάλλου μέρος του ρεπερτορίου του συνόλου.
Είναι αφιερωμένο στα μέλη του. Ερμηνεύτηκε από τους ίδιους στο Ίδρυμα Γενικών Αρχείων του Κράτους στα πλαίσια της εκδήλωσης "Εκ Φύσεως η Πόλη μας" που διοργάνωσε ο Δήμος Φιλοθέης - Ψυχικού τον Νοέμβριο του 2014 και στην αίθουσα συναυλιών του Αττικού Ωδείου στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 2015 (Ichnos Quartet). Διαθέσιμη και η μεταγραφή για βιολί, βαρύτονο σαξόφωνο και πιάνο, αφιερωμένη στο "Mediterranean Trio" (2015)
55. "Two Pieces for Flute or Oboe or Clarinet in Early Jazz Idiom", για φλάουτο ή όμποε ή κλαρινέτο ή άλτο σαξόφωνο και πιάνο (2014)
I."Song"
II."Swing it!"
Δύο κομμάτια γραμμένα σε ύφος εποχής! Βασισμένα αντίστοιχα σε δύο παλαιότερες πιανιστικές σπουδές του συνθέτη στο ιδίωμα της jazz. Το πρώτο ερμηνεύτηκε διασκευασμένο και με αυτοσχεδιασμό από το σύνολο δωματίου του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης (υπ.: Ερατώ Αλακοζίδου) στα πλαίσια της εκεί συναυλίας του "Patchworks" το 2018.
56."Two Songs on my Poetry" (2014)
I."Ξημέρωμα"
ΙΙ."Σούρουπο"
Δύο τραγούδια σε ποίηση του συνθέτη.
57."Sevi's Songs" (2014-2015)
I."Ψάχνω να σε βρω"
II."Αν με θυμάσαι θα 'μαι εκεί"
III."Έξι το πρωί"
Τρία τραγούδια σε στίχους της δημοφιλούς Ελληνίδας στιχουργού Σέβης Τηλιακού.
58. "Jazz Suite for Two Pianos", μεταγραφή κι επεξεργασία της "Jazz Trio Suite" (2015)
Τα μέρη:
I.Fuga
II.Jazzy
III.Gnome
IV.Seven Times Twelve
V.Nocturne
VI.Fire Dance
VII.Toccata
Το έργο γράφτηκε για το πιανιστικό ντούο "Έφη Αγραφιώτη - Γιώργος Κοντραφούρης".
59. "Images", για τσέλο και κιθάρα (μεταγραφή κι επεξεργασία των "Little Preludes" 
για σόλο κιθάρα  (2015)
a. “Circles”
b. “Rock Fanfare”
c. “Bells”
Το έργο είναι αφιερωμένο στην Leslie Jones και τον Γιάννη Πετρίδη.
60. "Tales from Childhood", για φλάουτο και πιάνο (2015)
a. “Fairy Tale”
b. “Swingin' Cucoo”
c. “Mirror, Mirror on the Wall”
d. "Between Two Corridors"
e. "Silence"
f. "Caress"
Μνήμες από την παιδική ηλικία.η οποία "ξεκινά μ' ένα παραμύθι και τελειώνει μ' ένα χάδι.".
Το έργο έχει μεταγραφεί για κλαρινέτο και πιάνο καθώς και για όμποε και πιάνο. 
Πρώτη εκτέλεση του έργου από την Iwona Glinka και την Φαίη Πανά στον χώρο "Art & Artistry" στην Αθήνα το 2016.
61. "Litany" Seven Variations on a Theme, για σόλο αγγλικό κόρνο (2015) 
Τα μέρη:
Theme:“God's Word”
Var. I:“The Heart is Questioning ”
Var. II:“The Soul is Dancing”
Var. III: "The Mind is a Poet"
Var. IV:"The Flesh is Singing and Crying"
Var. V:"The Body keeps Walkin'"
Var. VI: "The Saint is Listening...(and the bird is singing!)"
Var. VII: "God's Fullfiled Presence"
Η θρησκευτική εμπειρία ενός προσευχόμενου κατά τη διάρκεια της λιτανείας του σκηνώματος
ενός Αγίου (του Αγίου Διονυσίου) στην ορθόδοξη λατρεία.
Το έργο είναι αφιερωμένο στην ομποΐστα Ισιδώρα Κοψιδά.
Υπάρχουν διαθέσιμες μεταγραφές για κλαρινέτο (αφιερωμένη στον κλαρινετίστα και μουσικολόγο
Γιάννη Σαμπροβαλάκη) και για άλτο φλάουτο (αφιερωμένη στον φλαουτίστα Νίκο Κατριτζιδάκη)
Η φλαουτίστα Iwona Glincka ερμήνευσε την πρεμιέρα του έργου στον πολιτιστικό χώρο "An Art Artistry" στην Αθήνα, τον Φεβρουάριο του 2016 και στο καλλιτεχνικό κέντρο Studio MiMoDa στο Los Angeles τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς ενώ το δισκογράφησε στα πλαίσια έκδοσης διπλού cd, "ALPHA" - "BETH", με θέμα τη μουσική Ελλήνων συνθετών για το φλάουτο, από την εταιρία "Sarton".
62. "Three Rivers" (Acheron, Kokkytos, Pyriphlegethon) Suite Concertante για φλάουτο, κλαρινέτο, βιολί, τσέλο και πιάνο (2009 - 2015). Βασισμένο στο απόσπασμα από την Οδύσσεια του Ομήρου: "Ενθα μέν εις Αχέροντα Πυριφλεγέθων τε ρέουσι Κώκυτος θ', ος δή Στυγός ύδατος έστιν απορρώξ πέτρη τε ξύνεσίς τε δύω ποταμών εριδούπων".( Κ 513-515). {"Εκεί,στόν Αχέροντα, χύνονται  ο Πυριφλεγέθων και ο Κωκυτός, που από τα νερά της Στυγός πηγάζει και μαζί στον ίδιο βράχο τα δυο πολύβουα ποτάμια σμίγουν".Αφιερωμένο στην πρόωρα χαμένη μητέρα του συνθέτη Βαρβάρα Μανιατέα - Θεοδοσίου (1926 - 1973).
63. "From a Diary of a Child" Short everyday stories, 30 Εύκολα κομμάτια για φλάουτο και πιάνο (2016).Επεξεργασία των 30 αντίστοιχων κομματιών από την ομότιτλη πιανιστική συλλογή. Αφιερωμένο στο μικρό γιο του συνθέτη και φλαουτίστα Ορφέα Θεοδοσίου.
64. "It", Σουίτα για κλαρινέτο, πιάνο, κοντραμπάσο και drums (2016) Μουσική Επένδυση για την ομώνυμη βουβή κινηματογραφική ταινία του 1927 των Clarence Badger και Josef von Sternberg "It" (1927) με τους Clara Bow, Antonio Moreno και William Austin στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.
I. Title Music
II.The "IT" quality
III.Waltham's Store
IV.In the Office with Monty (Goodluck)
V.Elinore Glyn's "IT"
VI.Betty in the Store
VII.Taking the Bus
VIII.Gas-house Gables (The Kids-The Date-The Baby)
IX.At Betty's Home (Mother's Hard Time - Preparations for the Dinner - Two Worlds)
X.At the Ritz!
XI.Crabby Customer - Betty in the Office
XII.In the Fun House
XIII.This is my baby
XIV.A Bitter Misunderstanding
XV.Monty at Betty's Home - Misunderstanding Solved
XVI.Getting on Board - Monty Tries to Escape
XVII.Miss van Cortland on Board
XVIII."IT", Something Between them (Music on Deck - Rejection - Women at Sea - Reunion)
XIX.End Titles
Πρώτη εκτέλεση στα πλαίσια του 7ο Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου με ζωντανή μουσική στο Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης" από τους Στάθη Κιοσόγλου κλαρινέτο, Αλέξανδρο Μακρή πιάνο, Γιώργο Αρνή κοντραμπάσο και Βασίλη Παναγιωτόπουλο drums ("IT" ensemble) τον Ιούνιο του 2016. Ακόλουθες εκτελέσεις με το ίδιο πάντα σύνολο : Στο "Shoe Factory"  στη Λευκωσία της Κύπρου στα πλαίσια του Φεστιβάλ  en Live τον Ιανουάριο του 2017, στο ίδρυμα "Μπενετάτου" στο Ψυχικό τον Μάρτιο του 2017 και στο Άλσος Παλαιολόγου στη Νέα Ιωνία στα πλαίσια του Φεστιβάλ "Βραδιές Κινηματογράφου, Μουσικής & Θεάτρου" τον Ιούλιο του ίδιου έτους.
65. "Little Jazz Piece for Iwona",One Minute for Flute Solo (2016), Ενός λεπτού κομμάτι γραμμένο για τις ανάγκες της παρουσίασης του διπλού cd "ALPHA" - "BETH" από την Iwona Glinka στον πολιτιστικό χώρο "ΙΑΝΟΣ" τον Οκτώβριο του 2016  στην οποία είναι αφιερωμένο.
66."Recitativo, Ostinato and Toccata" για εκκλησιαστικό όργανο (2016)
Παραγγελία του Αρχείου Ελλήνων Μουσουργών Θωμά Ταμβάκου. Απαρτίζεται από τρία μέρη κάθε ένα από τα οποία αποτελεί επεξεργασία μέρους παλαιότερου έργου του συνθέτη και προσαρμογή σε μια νέα αισθητική ενότητα. Ο μυσταγωγικός χαρακτήρας του "Recitativo" και των μελωδικών φράσεων του σε ύφος ρητορικής ή  ιερατικής τάξης, διαδέχεται η διαρκής εμμονή του "Ostinato". Οι φράσεις εδώ αναπτύσσονται διακεκομμένα γύρω από την σταθερή, αλλά μόνιμα μεταμορφούμενη επανάληψη του βασικού μοτίβου, που κλιμακώνει την πορεία του έργου στο ξαφνικό ξέσπασμα μιας πολυφωνικής "Toccata". Το έργο είναι αφιερωμένο στον Θωμά Ταμβάκο.
67. "Milonga", for two pianos (2016),  Δεξιοτεχνικό κομμάτι γραμμένο στο ύφος του Astor Piazzolla ειδικά για την επερχόμενη δισκογραφική έκδοση του πιανιστικού ντουέτου "Duo Spechio" στο οποίο είναι αφιερωμένο.

68. String Quartet n.2 "To the uknown..." Nikos Goulias in memoriam, για κουαρτέτο εγχόρδων (2017).
Έργο γραμμένο στα πλαίσια του μεταπτυχιακού προγράμματος "Σύνθεση Ενόργανης και Φωνητικής Μουσικής" του Τμήματος  Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Τα μέρη:
1st Mouvement (Dies Irae)
a. March, "Death is approaching"
b. Fugue, "Soul is chased"
c. Canon i, "Back to the body"
d. Canon ii, "To the last breath"
e. Coda, :The End"
2nd Mouvement (Variations on a Theme"
Theme, Lento misterioso: "Leaving the body..."
Var. I: "Soul is alone"
Var. II: "...and begins to wander..."
Var. III: "Pain from above"
Var IV: Very intimate, "To the uknown..."
Epilogue, Lento
Το έργο βασίζεται σε τρία μορφολογικά στοιχεία: Μια συμμετρική κλίμακα τόνων και ημιτονίων, το χαρακτηριστικό μοτίβο του λατινικού "Dies Irae" καθώς και μια σειρά 12 φθόγγων δομημένη επάνω στα γράμματα του τιμωμένου προσώπου.Είναι αφιερωμένο στη μνήμη του αρχιτέκτονα και συγγραφέα Νίκου Γούλια (1955 - 2016), εξάδελφου του συνθέτη και αποτελεί το μουσικό αντίστοιχο του ταξιδιού της ψυχής "προς το άγνωστο..."  κατά τη διάρκεια του θανάτου και μετά από αυτόν.
69. "Emotions" για σόλο πιάνο (2017), "Περιπλάνηση στο χώρο των συναισθημάτων ..."
Τα μέρη:
Ι. Fear (Η αντίδραση. Κυριεύει, καθορίζει, κατευθύνει. Ο Φόβος, αντίδραση στο ερέθισμα, σκίρτημα ψυχής. Το ξύπνημα, ο συγκλονισμός της ψυχής. Ακαθόριστος, άμορφος, συγκλονιστικός, καταιγιστικός.)
ii.Sorrow - Contemplation (Η καμπή. Η επαφή με τις περιστάσεις. Η αντιπαράθεση και μετά, η ένταση. Ο πόνος.Το τέλος του παρόντος. Η αρχή του μέλλοντος. Θλίψη - Μόνωση - Εμβάθυνση - Περισυλλογή αποτελούν προϋποθέσεις για την διαχείριση. Διαχείριση των συναισθημάτων, των σκέψεων, των καταστάσεων, των περιστάσεων.)
III.Embrace (Το τέλος της Θλίψης - Περισυλλογής. Η στιγμή της ανάγκης της ψυχής. Η ανάγκη το άδειο να γενμίσει, να σκεπαστεί, να ανακουφιστεί.)
Τρείς ηχητικές αναφορές σε ομώνυμα αντίστοιχα γλυπτά της Μ. Δ. Μουρτζίνη.
"Σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και δυσμενών περιστάσεων, ο χώρος μετατοπίζεται. Το κέντρο γίνεται ο ίδιος ο άνθρωπος και ό,τι μπορεί να διασώσει και να μεταφέρει. Η ρευστότητα, η εμπειρία του παρελθόντος, το τραύμα, η απώλεια, αλλά και η μελλοντική προσδοκία "εγκαθίστανται" στο χώρο των ανθρώπινων συναισθημάτων. Το αποτύπωμα του υλικού κόσμου αντικατοπτρίζεται στο χώρο των ανθρώπινων συναισθημάτων. Τα συναισθήματα, κέντρο βάρους της ανθρώπινης ψυχής. Εναλλασσόμενα, εγκαθίστανται, κυριεύουν, καθορίζουν. Η προσωπική εμπειρία αποτελεί προϋπόθεση. Μέσα από τη  παρουσίαση του τριπτύχου αυτού επιχειρείται η σχηματοποίηση των διαδοχικών συναισθημάτων εκείνων τα οποία χαρακτηρίζουν και συνοδεύουν  κυρίως την Ανάγκη και την Απώλεια." (Μ. Δ. Μουρζίνη)
70. "Ανεμοστρόβιλοι" Δύο χορωδιακά τραγούδια  για μικτή τετράφωνη χορωδία από την ομώνυμη ποιητική συλλογή του Μαρίνου Ιδομενέως (2017). Έργο γραμμένο σε τονικό ιδίωμα και αφιερωμένο στον βαρύτονο Γιάννη Ιδομενέως. διευθυντή της Νεανικής Χορωδίας Ηρακλείου.
Τα μέρη:
Ι. "Μην Μπιστευτείς του Φεγγαριού" (Malinconico)
II. "Λάθος Πορεία" (Andante rubato)
71. "Chromatic Variations" για δύο φλάουτα (concert & alto) (2017). Γραμμένο ειδικά για το project "Call for recording - Two Minutes for Two Flutes" των Iwona Glinka και Ewa Liebchen για την δισκογραφική εταιρία "SARTON". Βασισμένο στην συμμετρία των διαστημάτων, αποτελεί μια σειρά συνεχών παραλλαγών δύο λεπτών διάρκειας με βασικό στοιχείο την χρωματική κίνηση. Το 2018 ο συνθέτης μετέγραψε το έργο για φλάουτο και κλαρινέτο.
72. "Flow" για άλτο φλάουτο (2017). Γραμμένο ειδικά για το προγραμματισμένο ρεσιτάλ της Αγγλίδας σολίστ Clara Rees στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2017.
Τα μέρη:
I.Night Wandering
II.Midnight Song
II. Question in the Dark
IV.Moonlight Answer
V.Moment (birdsong before dawn)
VI.Morning Waltz
VII.Midday Tango
VIII.Afternoon Playtime
IX.Evening Waltz
X.Night Wandering
73. "Between Times" "Time past and time future..." για κλαρινέτο, βιόλα και πιάνο (2017). 
Έργο γραμμένο στα πλαίσια του μεταπτυχιακού προγράμματος "Σύνθεση Ενόργανης και Φωνητικής Μουσικής" του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και αφιερωμένο στον καθηγητή Ιωσήφ Παπαδάτο.. Βασίζεται σε απόσπασμα από το ποίημα "Four Quartets" του T.S.Eliot και η γραφή του είναι δεξιοτεχνική και πολυστιλιστική. 
"Time present and time past
Are both perhaps present in time future
And time future contained in time past.
If all time is eternally present
All time is unredeemable.
What might have been is an abstraction
Remaining a perpetual possibility
Only in a world of speculation.
What might have been and what has been
Point to one end, which is always present."
(T.S.Eliot, "Four Quartets")
Τα μέρη:
I.Adagio misterioso (Outer Space, Gravity Zero)
II.Allegro (Into a time vortex)
III.L'istesso tempo (Escape) to Antonio Vivaldi & Dmitri Shostakovitch
IV.Andante rubato (Tranquillity Nebula) to Olivier Messiaen
V.Allegro (Gravitational Disorder) to Keith Emerson
VI.Adagio misterioso (Eternal Present)
Πρεμιέρα από το "Σύνολο Φεστιβάλ Ιονίων" (Αλέξανδρος Μιχαηλίδης - Ηλίας Σδούκος - Στέφανος Νάσος) στην αίθουσα τελετών της Ιονίου Ακαδημίας το 2017.Το έργο επιλέχθηκε από την Διεθνή Εταιρεία για τη Σύγχρονη Μουσική (ISCM) για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στις Διεθνείς Μουσικές Μέρες του 2018 στο Φεστιβάλ Μοντέρνας Μουσικής του Πεκίνου. Ερμηνεία από το Trio Clavino (Doris Hall - Gulati, Simon Maurer, Xun Pan)
74. "Sentiments" για σοπράνο σαξόφωνο και πιάνο (2017).
Τα μέρη:
I.Longing (Cadenza adagio - Teneramente e appassionato)
II.Sorrow (Sostenuto)
III.Joy (Allegro swing)
Το έργο γράφτηκε έπειτα από παραγγελία του "Duo Macarons" (Veronica Haitling - Riccardo Bozollo)
στο οποίο είναι αφιερωμένο. Αποτελεί επεξεργασία τριών από τις 12 "Little Studies" για σόλο πιάνο (T. 1 - 2) (1998 - 2002)
75. "Echoes" για άλτο φλάουτο και βιμπράφωνο (2018).
Έργο ειδικά γραμμένο για τους iwona Glinka και Leszek Lorent στους οποίους και είναι αφιερωμένο.
Τα μέρη:
I. ...from inner self (Misterioso)
II. ...from a dialogue (Giocoso)
III. ...from beyond (Quiet)
IV. ...from an illusion (Dancing)
V. ...from herself (Tempo di Waltz) to Myrto
Η μυστηριακή ηχώ του βαθύτερου εαυτού όπως ενεργοποιείται μέσα από τον διάλογο με το άλλο πρόσωπο. Η μεσολάβηση του θείου. Η προς στιγμήν παραίσθηση. Η αποκάλυψη του ήχου της ψυχής του άλλου. Ο χορός. Το τελευταίο μέρος είναι αφιερωμένο στη σύζυγο του συνθέτη Μυρτώ Λαζαρίδου - Θεοδοσίου.
76. "Premonitions" για μεγάλη ορχήστρα (2018)
Έργο γραμμένο το 2018 σαν διπλωματική εργασία των μεταπτυχιακών σπουδών του συνθέτη στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου (Σύνθεση για Φωνητικά και Οργανικά Σύνολα).
Αφορμή για τη σύνθεση του έργου στάθηκε το ποίημα του  Καναδού βρετανικής καταγωγής ποιητή του 19ου αιώνα Robert William Service (1874 – 1958) με τον ίδιο τίτλο. Η διαμάχη Φωτός – Σκότους, Ελπίδας – Απόγνωσης,  Οράματος - Εφιάλτη, Πνευματικής Συγκρότησης – Εσωτερικής Σύγχυσης, Σχέσης – Σχάσης, Παρελθόντος – Μέλλοντος, Ζωής – Θανάτου, με αφορμή τον Έρωτα και όχημα μια σειρά ξαφνικών σκέψεων – προαισθημάτων, αλλά και εσωτερικών οραμάτων του συνθέτη επάνω στο ποίημα του Service, αποτελεί και την αφορμή, για την παρούσα σύνθεση, αλλά και τον καμβά – φόρμα στην οποία είναι σχεδιασμένο όλο το έργο, το οποίο κινείται ανάμεσα στο ατονικό - ελεύθερα σειραϊκό, αλλά και τονικό λεξιλόγιο. Απαρτίζεται από μια εισαγωγή η οποία επαναλαμβάνεται παραλλαγμένη στο τέλος ως επίλογος και εννέα παραλλαγές διαφορετικού χαρακτήρα που, αν και αυτόνομες, διαδέχονται η μία την άλλη χωρίς διακοπή:
1. Introduction, Sudden Thoughts (Severo)
2. Var.I. Towards the Light (Lento ambiamente)
3. Var.II.Nightmare - Shadows' Chase (Allegro deciso)
4. Var.III. Hope (Lento mystico)
5. Var.IV. Moonlight Wandering (Valse noire) (Poco piu mosso)
6. Var.V.Vision i, An Imaginary Procession (L' istesso tempo)
7. Var.VI.Vision ii, Butterflies - An Unexpected Love Affair (Valse d'amour) (Allegro)
8. Var.VΙI. Depression and Relief (Illusion) (Grave)
9. Var.VIII. Contemplation Waltz (Passacaglia)(Con moto)
10.Var.IΧ. Confusion - A Broken Heart (Moderato)
11.Finale. Last Thought (Tempo primo)
77. "Affliction" για σόλο κοντραμπάσο (2018)
Έργο γραμμένο στην μνήμη των θυμάτων της μεγάλης πυρκαϊάς στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018. Είναι αφιερωμένο στον Γάλλο κοντραμπασίστα Thierry Barbé, πρώτο κοντραμπάσο στην Ορχήστρα της Όπερας του Παρισιού και καθηγητή στο Ωδείο του Παρισιού (Conservatoire National Superiere de Musique et de Danse de Paris) ο οποίος έδωσε και την αφορμή για τη σύνθεση του έργου. Βασίζεται α.σε μια 11φθογγη συμμετρική σειρά με τη νότα Ρε ως συμπληρωματική, β. Τις νότες του ονόματος Thierry Barbé, και το διάστημα της 4ης καθαρής.
Αποτελείται από τα μέρη:
I. Invocation (lamentoso)
II.On Fire (molto agitato)
III.Flames Chasing (L' istesso tempo)
IV.Souls (tranquillo, tempo primo)
78. "Fragments" Short variations για σόλο πιάνο (2018) 
Δεκατρείς σύντομες παραλλαγές με μια εισαγωγή κι έναν επίλογο ακολουθούν ένα "θέμα" βασισμένο στα γράμματα του ονόματος του διακεκριμένου Έλληνα σολίστα και παιδαγωγό του πιάνου Κοσμά Λαπατά στον οποίο είναι αφιερωμένες.
Το έργο, σειραϊκού χαρακτήρα, ξεδιπλώνει σε μετρική αυστηρή διαδοχή (4+4+4+4+2) ένα παράλληλο σενάριο που "εξιστορεί", αυτοβιογραφικά ίσως, χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τη ζωή ενός ζευγαριού. Στυλιστικά σηματοδοτεί την επιστροφή του συνθέτη στην αυστηρή σειραϊκή τεχνική.
Τα μέρη:
I.Moderato misterioso, Theme
II.Var i.: Disagreement
III.Var ii: Emotions
IV.Var. iii: Question
V.Var. iv: Common sense
VI.Var v: Butterflies and bats
VII.Var vi: Inner song
VIII.Var. vii: Dreamland
IX.Var. viii: Quarrel
X.Var. ix: Allegatiions
XI.Var.x: Growing tension
XII.Var. xi: Lonely souls
XIII.Var. xii: Attempts for reunion
XIV.Var. xiii: Unexpected situation (Bird of knowledge)
XV.Epilogue, From Silence to Love
Β. Ενορχηστρώσεις  - Μεταγραφές

1. Alexander Scrijabin: 5 Preludes (op.16 n.1, op.22 n.3, op.35 n.2, op.51 n.2, op.74 n.4 ) για μεγάλη ορχήστρα
2. Sergei Prokoffiev: Visions Fugitives op.26,  (1,2,4,12,5,6,7,9) για μεγάλη ορχήστρα
3.Sergei Prokoffiev: Visions Fugitives op.26, (16,3,10,13,11,8,14) για κλαρινέτο και κουαρτέτο εγχόρδων
4. Arnold Schoenberg: 6 Kleine Klavierstucke op.19 για κλαρινέτο και κουαρτέτο εγχόρδων
5.George Gershwin: 3 Preludes, για κλαρινέτο και κουαρτέτο εγχόρδων
6.George Gershwin: 3 Preludes, για φλάουτο, όμποε (αγγλικό κόρνο), κλαρινέτο(κόρνο ντι μπασέτο) και  πιάνο (Αίθουσα Φίλιππος Νάκας 1996, Κατερίνα Τσεντς, Γιάννης Παπαγιάννης, Στάθης Κιοσόγλου, Reyma  Raias)                                   
7. Γιάννης Κωνσταντινίδης: Μικρασιατική Ραψωδία (Πρελούδιο) για βιολί, κλαρινέτο και πιάνο (“Deree College” 1995, Νάνσυ Τουφεξή, Στάθης Κιοσόγλου, Βίκυ Στυλιανού)
8. Γιάννης Κωνσταντινίδης: Μικρασιατική Ραψωδία (Πρελούδιο) για βιολί, βιολοντσέλο και πιάνο (“Kendal Concerts” Pennsylvania, 2011 - The Crosslands Concerts,  Pennsylvania, 2011
"Trio Casals" Sylvia Abrahamian, Ovidiu Marinescu, Κωνσταντίνος Παπαδάκης )
9. Γιάννης Κωνσταντινίδης: Μικρασιατική Ραψωδία (Πρελούδιο) για βιολί, άλτο σαξόφωνο και πιάνο
10. Μάνος Χατζιδάκις: «Ω, Καλή μου Ξανθιά» («Όρνιθες»), για φλάουτο, βιολοντσέλο και πιάνο
11. Μάνος Χατζιδάκις: «Ω, Καλή μου Ξανθιά» («Όρνιθες»), για βιολί, βιολοντσέλο και πιάνο (“Kendal Concerts” Pennsylvania, 2011 - The Crosslands Concerts,  Pennsylvania, 2011
"Trio Casals" Sylvia Abrahamian, Ovidiu Marinescu, Κωνσταντίνος Παπαδάκης )
12. Μάνος Χατζιδάκις:  «Ω, Καλή μου Ξανθιά» («Όρνιθες»), για βιόλί, βαρύτονο σαξόφωνο και πιάνο
13. Μάνος Χατζιδάκις:  «Ω, Καλή μου Ξανθιά» («Όρνιθες»), για κλαρινέτο, τρομπέτα, αγγλικό κόρνο, τρομπόνι και τούμπα.
14. Δημήτρης Φάμπας: Danse Grecque (Sousta), για δύο κιθάρες 2011
15. Νίκος Κυπουργός, Δημήτρης Μαραγκόπουλος, Λένα Πλάτωνος: «Λιλιπούπολη» (αποσπάσματα) 
«Η Μπόσσα Νόβα τουΖαχαροπλαστείου»,  «Ανατολή και Δύση», «Ο Χορός των Μπιζελιών»,«Το Χρυσαλιφούρφουρο», «Το Εμβατήριο του Δόκτορα», «Στη Χώρα των Μπεμπάντων», «Μεσ’ στο Μουσείο», «Μια Βραδιά στο Πόρτο Λίλι», «Όλος ο Κόσμος είναι μια Λιλιπούπολη» για Παιδική Χορωδία και 12μελή Μαθητική  Ορχήστρα  (Κλειστό Γυμναστήριο Εκπαιδευτηρίων «ΓΕΙΤΟΝΑ»)
16. Μάνος Χατζιδάκις: «Όρνιθες»(αποσπάσματα) «Πρόλογος»,  «Πέταγμα των Πουλιών»,  «Η Αηδόνα»,  «Προσκλητήριο του Έποπα», «Ω, Καλή μου Ξανθιά», «Ο Σωκράτης», «Οι Κύκνοι», «Ω, Μακάρια Πετεινά», «Η Βουλή», «Να ‘χεις Φτερά», «Τέσσερα τα Μάτια σας», «Πάροδος» για Παιδική Χορωδία και 12μελή Μαθητική   Ορχήστρα (Κλειστό Γυμναστήριο Εκπαιδευτηρίων «ΓΕΙΤΟΝΑ» 2002)
17.Παραδοσιακοί Χοροί και  Τραγούδια του Κόσμου : (Πρωτότυπη επεξεργασία)
α. Χορός Ηπείρου
β.«ΚοντούλαΛεμονιά» (‘Ηπειρος)
γ.«Μια ΣμυρνιάστοΠαραθύρι» (Σμύρνη)
δ.«Άστραψεν η Ανατολή»(Σμύρνη)
ε.«La Bouree en Auvergne»(Γαλλία)
στ.  «Greensleeves» (Βρετανία)
ζ.«Horch was kommt von draussen rein» (Γερμανία)
η. «Hava Nagila» (Ισραήλ)
θ.«Sakura»(Ιαπωνία)
ι.«Siyahamba»(Αφρική)
ια.«’Υμνος Ολυμπιακών Αγώνων» (Σπ.Σαμάρας -  Κωστής Παλαμάς)
ιβ. «World Anthem» (D. Cope,J. Guillot, St. Bigger) για Παιδική Χορωδία και 12μελή Μαθητική Ορχήστρα(Θέατρο Εκπαιδευτηρίων "ΓΕΙΤΟΝΑ" 2004)
18 Χορωδιακά και τραγούδια από την όπερα την Οπερέτα και το Μιούσικαλ: (Πρωτότυπη επεξεργασία)    “Sunrise, sunset” (Sh. Harnick – J. Bock) “Fiddler on the Roof”(Sh. Harnick – J. Bock)
 “Do – Re – Mi”, “Somewhere” (L. Bernstein – St. Sondheim) “Summertime” (G, Gershwin – D. Heyward) για Παιδική Χορωδία και 12μελή Μαθητική Ορχήστρα (Θέατρο Εκπαιδευτηρίων «ΓΕΙΤΟΝΑ» 2005)
19.Τραγούδια των Beatles:  (Πρωτότυπη επεξεργασία) 
“All My Loving” (J. Lennon- P. McCartney)
“It’s Been A Hard Day’s Night” (J. Lennon- P. McCartney)                             
“Eleanor Rigby” (J. Lennon- P. McCartney)                             
“Yesterday” (J. Lennon- P. McCartney)
“Let It Be” (J. Lennon- P. McCartney)
“Lady Madonna” (J. Lennon- P. McCartney)
“Love Me Do” (J. Lennon- P. McCartney)
για Παιδική Χορωδία και 12μελή Μαθητική Ορχήστρα (Θέατρο Εκπαιδευτηρίων «ΓΕΙΤΟΝΑ» 2006)
20.Παραδοσιακά τραγούδια σε ποίηση F.G.Lorca:  (Πρωτότυπη επεξεργασία) για τον Γιώργο Χριστοδούλου
“Los Pelegrinitos”
“Anda, Jaleo”
“El Café De Chinitas”
“Οι Ρηγάδες της Τράπουλας” για φωνή, ακορντεόν, τσέλο και πιάνο (Πολυχώρος "Τσάι στη Σαχάρα" ,2006)              
21."Eurorevision" , Γιώργης Χριστοδούλου , Ενορχηστρώσεις:                                                  "Μου Λες"  (Α.Πλέσσας)                                                                                                                           "Μάθημα Solfege"  (Γ.Χατζηνάσιος)                                                                                                                 
"Μοιάζουμε" (Τ.Μπινιάρης)                                                                                                                                             ΕΡΤ,  CD 601,  2006
22. Τραγούδια από την ελληνική pop μουσική της δεκαετίας του ’60 (Πρωτότυπη επεξεργασία) 
"Το Κορίτσι του Μάη" (Olympians)
"Εσένα που σε ξέρω τόσο λίγο (Olympians)
"Ξαφνικά μ' αγαπάς" (Idols)
"Το Σχολείο" (Olympians)
¨Ο Τρόπος" (Olympians)
"Τρελοκόριτσο" (Charms)
"Jeronimo Yanka" (Β. Παπαθανασίου)
 για Παιδική Χορωδία και 12μελή Μαθητική Ορχήστρα, (Θέατρο Εκπαιδευτηρίων «ΓΕΙΤΟΝΑ» 2007)
23. Παραδοσιακά Ελληνόφωνα Τραγούδια Κάτω Ιταλίας (Πρωτότυπη επεξεργασία)
"Tarantella Napoletana" (Παραδοσιακό Νάπολης)
"Tarantella Siciliana" (Παραδοσιακό Σικελίας)
"Νανούρισμα" (Παραδοσικάο Σαλέντο)
"'Αντρα μου πάει" (Franco Corliano - χωριό "Καλημέρα")
"Καληνύφτα" (Παραδοσιακό Σαλέντο)
"Aremu Rindinedda" (Παραδοσιακό Σαλέντο)
 για Παιδική Χορωδία και 18μελή Μαθητική Ορχήστρα, (Θέατρο Εκπαιδευτηρίων «ΓΕΙΤΟΝΑ» 2008)
24.Αφιέρωμα στο Ρεμπέτικο Τραγούδι (Πρωτότυπη επεξεργασία)
"Μπαχτσέ Τσιφλίκι" (Β. Τσιτσάνης)
"Φαληριώτισσα" (Γ. Παπαϊωάννου)
"Ματόκλαδα" (Μ. Βαμβακάρης)
"Τα Καβουράκια" (Β. Τσιτσάνης)
"Το Μινόρε της Αυγής" (Ανωνύμου)
"Πριν το Χάραμα" (Γ. Παπαίωάννου - Χ. Βασιλειάδης)
"Φραγκοσυριανή" (Μ. Βαμβακάρης)
"Χατζηκυριάκειο" (Δ. Γκόγκος [Μπαγιαντέρας])
για Παιδική Χορωδία και 20μελή Μαθητική Ορχήστρα, (Θέατρο Εκπαιδευτηρίων «ΓΕΙΤΟΝΑ» 2009)
25. Μουσική και Τραγούδια από τον Ελληνικό Κινηματογράφο (Πρωτότυπη επεξεργασία)
"Τα Παιδιά του Πειραιά" (Μ. Χατζηδάκις)
"Ο πιο καλός ο μαθητής" (Γ. Ζαμπέτας - Χ. Βασιλειάδης)
"Zorba the Greek" (Μ. Θεοδωράκης)
"Crazy Girl" (Μ. Πλέσσας)
"Fssst Boing" (Μ. Πλέσσας)
"Πσου! - Γείτσες! - 'στω!" (Μ. Πλέσσας)
"Μένουμε πάντα παιδιά" (Μ. Πλέσσας)
για Παιδική Χορωδία και 25μελή Μαθητική Ορχήστρα, (Θέατρο Εκπαιδευτηρίων «ΓΕΙΤΟΝΑ» 2010)
26. Cartoon Music Project (Πρωτότυπη επεξεργασία)
"The Muppett Show Theme (J. Henson - S. Pottle)
The Pinnk Panther Theme" (H. Mancini)
"Εγώ κι εσύ μαζί" (Toy Story) (R. Newman - Τζ. Πανούσης)
 "Popeye the Sailor Man" (S. Lerner)
"The Snowball Song" (Mahna - mahna) (P. Umiliani)
"Θα 'μαι καλό παιδί" (Gummy Bear Song) (Ch. Schneider - Θ. Παπανικολάου - Δ. Πατρικίου)
για Παιδική Χορωδία και 25μελή Μαθητική Ορχήστρα, (Θέατρο Εκπαιδευτηρίων «ΓΕΙΤΟΝΑ» 2011 - Golden Hall 2011)
27. Astor Piazzolla: "Histoire du Tango" Ι - ΙΙΙ για κουιντέτο ξυλίνων πνευστών ("Q innegal" Quintet, Αίθουσα Φιλλολογικού Συλλόγου "Παρνασσός", Αθήνα, 2012)
28. Αφιέρωμα στο Νίκο Γκάτσο (Πρωτότυπη επεξεργασία)
"Το τραγούδι του Δρόμου" (Μ. Χατζηδάκις - Ν. Γκάτσος)
"Ο Εφιάλτης της Περσεφόνης"  (Μ. Χατζηδάκις - Ν. Γκάτσος)
"Φύσα Αεράκι" (Στ. Ξαρχάκος - Ν. Γκάτσος)
"Μια Κεφαλονίτισσα" (Λ. Κηλαηδόνης - Ν. Γκάτσος)
"Μίλησε μου" (Μ. Χατζηδάκις - Ν. Γκάτσος)
Η Μπαλάντα του Ούρι" (Μ. Χατζηδάκις - Ν. Γκάτσος)
για Παιδική Χορωδία και 25μελή Μαθητική Ορχήστρα (Θέατρο Εκπαιδευτηρίων "ΓΕΙΤΟΝΑ" 2013)
29. Alfred Schnittke, "Suite in Old Style" για φλάουτο, πιάνο και ηλεκτρικό ή ακουστικό μπάσο
(Pastorale, Ballet, Minuet, Fugue, Pantomime) για το σύνολο "Baroque & Blue".
30.Αφιέρωμα στο Διονύση Σαββόπουλο (Πρωτότυπη επεξεργασία)
"Τι έπαιξα στο Λαύριο" (Δ. Σαββόπουλος)
"Σαν τον Καραγκιόζη" (Δ. Σαββόπουλος)
"Η Συννεφούλα" (Δ. Σαββόπουλος)
"Ας κρατήσουν οι χοροί" (Δ. Σαββόπουλος)
για Παιδική Χορωδία και 25μελή Μαθητική Ορχήστρα
(Θέατρο Εκπαιδευτηρίων "ΓΕΙΤΟΝΑ" 2014)
31.Γιώργος Κουμεντάκης: "Μεσόγειος Έρημος"
Ι. Θυμάρι
ΙΙ.Μέλισσα και Τουλίπα
ΙΙΙ.Σπουργίτι
IV.Δυόσμος
V.Αλογάκι της Παναγιάς
VI.Λιβελλούλα
VII.Φασκόμηλο
 μέρη από το ομώνυμο πιανιστικό έργο του Έλληνα συνθέτη,
ενορχηστρωμένο σε συνεργασία με την πιανίστα Βύνη Φουντά για φλάουτο ή άλτο φλάουτο, πιάνο και ηλεκτρικό μπάσο. Ερμηνεύτηκε από το σύνολο "Baroque and Blue" στο Ίδρυμα Γενικών Αρχείων του Κράτους στα πλαίσια της εκδήλωσης "Εκ Φύσεως η Πόλη μας" που διοργάνωσε ο Δήμος Φιλοθέης - Ψυχικού τον Νοέμβριο του 2014
32.΄Τραγούδια Νέων Ελλήνων Συνθετών 
1,Τα Παπαγαλάκια (Νίκος Πλατύρραχος)
2.Έχε Αγάπη Φίλε (Νίκος Πλατύρραχος)
3.Ψάχνω να σε βρω (Παναγιώτης Θεοδοσίου)
4.Στα Λιμάνια Ανάψανε Φωτιές (Ευανθία Ρεμπούτσικα)
για Παιδική Χορωδία και 25μελή Μαθητική Ορχήστρα
(Θέατρο Εκπαιδευτηρίων "ΓΕΙΤΟΝΑ" 2015)
33. Τραγούδια από τη σύγχρονη Ευρωπαϊκή και Αμερικάνικη Σκηνή.
1. "Rolling in the Deep" (A. Adkins -  P. Epworth)
2. "Impossible" (Shontelle)
3. "Happy" (F. Williams)
4. "'Ομορφη Μέρα"  (Onirama)
(Θέατρο Εκπαιδευτηρίων "ΓΕΙΤΟΝΑ" 2016)
για Παιδική Χορωδία και  Μαθητική Ορχήστρα
(Θέατρο Εκπαιδευτηρίων "ΓΕΙΤΟΝΑ" 2016)
34. Τραγούδια από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο
1.Το Ποδήλατο (Χρ. Νικολόπουλος - Ά. Δαβαράκης)
2.Η Μικρή Ραλλού (Μ. Χατζηδάκις - Ν. Γκάτσος)
3.Αθανασία (Μ. Χατζηδάκις - Ν, Γκάτσος)
4. All My Loving (J. Lennon - P. Mc Cartney)
5.My Heart Will Go On (J. Horner - W. Jennings)
από την Παιδική Χορωδία και την Ορχήστρα του Δημοτικού Σχολείου Φιλοθέης.
(Θέατρο Δημοτικού Σχολείου Φιλοθέης - Θέατρο Λυκείου Φιλοθέης 2017)
35. Τραγούδια από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο (β').
1.Τι έπαιξα στο Λαύριο (Δ. Σαββόπουλος)
2.Ο Κυρ-Αντώνης (Μ. Χατζηδάκις)
3.Τα Παπαγαλάκια (Ν. Πλατύραχος)
4. Έχε αγάπη φίλε (Ν. Πλατύραχος)
5.All of me (J. Stephens - T. Gob)
6. Οι Θαλασσινοί (Γ. Ζαμπέτας - Στ. Γεράνη)
από την Παιδική Χορωδία και την Ορχήστρα του Δημοτικού Σχολείου Φιλοθέης.
(Θέατρο Δημοτικού Σχολείου Φιλοθέης - Θέατρο Λυκείου Φιλοθέης 2018)
36. Τραγούδια από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο (β').
1. Επιτάφιος του Σείκιλου (απόσπασμα από την αρχαία ελληνική μουσική)
2.Τι έπαιξα στο Λαύριο (Δ. Σαββόπουλος)
3.Ο Κυρ-Αντώνης (Μ. Χατζηδάκις)
4.Τα Παπαγαλάκια (Ν. Πλατύραχος)
5. Η Μικρή Ραλλού (Μ. Χατζηδάκις - Ν. Γκάτσος)
6.All of me (J. Stephens - T. Gob)
7.Έχε αγάπη φίλε (Ν. Πλατύραχος)
από την Παιδική Χορωδία και την Ορχήστρα του Καλογεροπούλειου Ωδείου.
(Αίθουσα Εκδηλώσεων Καλογεροπούλειου Ιδρύματος 2018) 


Γ. Παιδαγωγικό Υλικό

Ι. Μικρά Κομμάτια για Πιάνο
 
1.  A Bittersweet Waltz
2.  A Blues Study
3.  A Jazz Study
4.  A Jazz Theme
5.  A Sad Affair
6.  A Slow Toccata
7.  A Sudden Absence
8.  A Sunny Afternoon
9.  Abyss
10.  After Christmas
11.  Altra Facia de la Luna
12.  Amore Perdito
13.  Ascending and Descending
14.  Autumn is Coming
15.  Back
16.  Barcarole
17.  Calm
18.  Canto Triste
19.  Climbing
20.  Cloudy Sky
21.  Dance
22.  Dance of the Gnomes
23.  DSCH
24.  Elisabeth
25.  Fellini Waltz
26.  Flower Waltz
27.  Flower Waltz (variations)
28.  For a Sleepy Guy
29.  From the Beginning
30.  Happy Dance
31. Happy Times
32.  Hymn
33.  Indian Dance
34.  Inner Journey
35.  Just Walkin’
36.  Le Premier Avril
37.  Like a Greek Dance
38.  Lullaby
39.  March of the Goose
40.  March of the Hero
41.  N.S.
42.  Nightwalk
43.  Nostalgia
44.  Parco di Luna
45.  Playing
46  Procession
47.  Rain
48.  Round and Round
49.  Sad or Joyful
50.  Shalom
51.  Simple Melody
52.  Singing
53.  Solitudine
54.  Song from the Fields
55.  Song of the Hero
56.  Staccato e Pesante
57.  Strange Tune
58.  Strange Waltz
54.  Variationi Triste
59.  Waving a Flag
60.  The Acrobat
61.  The Harvest
62.  Strange Question
63.  Child’s Dream
64.  For Artemis
65. Ο Χειμώνας του Χάρη
66. Η Άρπα
67. Η Ζωγραφιά του Χάρη
68. Η Χώρα της Ευτυχίας
69. Οι Μπότες του κ. Τάκη
70. Χάρης (Χ. Φουντούλης)
71. Χοροπηδώντας

II.Μικρά Κομμάτια για άλλα όργανα
1. For Jason (για τσέλο σόλο)
2, For Jason (για τσέλο και πιάνο)


IIΙ. Διασκευές
Α. για πιάνο

1. Adios Nonino (Astor Piazzola)
2. All my Loving (J.Lennon - P.Mc Cartney)
3. Also Sprach Zaratustra (R.Strauss)
4. Another Brick in the World (Pink Floyd)
5. Beauty and the Beast (A.Menken)
6. Behind these Hazel Eyes (M.Sandberry – L.Gottwald)
7. Boulevard of Broken Dreams (Greenday)
8. Carousel
9. Carouso
10. Chimerical Dream (Francois Paul Aiche)
10. Fernando's Tango (a tango compilation)
11. Feliz Navidad (J. Feliciano)
12. Frere Jacques (Γαλλικό Παραδοσιακό)
13. Greek Christmas Carol
13. Hava Nagila (Εβραϊκό Παραδοσιακό)
14. He 's a Pirate (Klaus Badelt)
16. Lady Madonna (J. Lennon - P. Mc Cartney)
17. Libertango (Astor Piazzola)
18. Love story Theme (Francis Lai)
19. Mission Impossible (L. Schifrin)
20. James Bond 007 Theme ( John Barry – Monty Norman)
21. River Flows in You (Yiuruma)
22. Santa Clauss
23. Star Crossed (Arcturus)
24. Star Wars (J.Williams)
25. Smoke on the Water
26. Scream (Tokyo Hotel)
27. The Combat (L.Rosenman)
28. The Importance of Being Idle (Oasis)
29. The Pink Panther Theme (H.Mancini)
30. The Swan Lake (P.I.Tchaikovsky)
31. Toccata Intro (J.S.Bach)
32. Une Poule sur un Mur (Γαλλικό Παραδοσιακό)
33. We wish you a Merry Christmas (Αγγλικό Παραδοσιακό)
34. White Christmas (I. Berlin)
35. Άγγιγμα Ψυχής (Γιώργος Χατζηνάσιος)
36. Εθνικός Ύμνος (Ν.Κ.Μάντζαρος)
37. Ένα Πρωινό (Γ.Σπανός)
38. Η Μπαλάντα του Ούρι (Μ.Χατζιδακις)
39. Κάλαντα Πρωτοχρονιάς (Παραδοσιακό Πρωτοχρονιάς)
40. Κάλαντα Φώτων (Παραδοσιακό Θεοφανείων)
41. Κάλαντα Χριστουγέννων (Παραδοσιακό Χριστουγέννων)
42. Κάτω στο Γιαλό (Παραδοσιακό Χίου)
43. Κεμάλ (Μ. Χατζιδάκις)
44. Με μια Πιρόγα (Θ. Μικρούτσικος)
45. Ο Καραγκιόζης (Δ.Σαββόπουλος)
46. Ο Ύμνος του Ολυμπιακού (Σπ΄Βαλσαμάκης)
47. Ο Ύμνος του Παναθηναϊκού (Γ.Μουζάκης)
48. Παρά Πέντε (Ρ.Φαβίλης)
49. Το Ποδήλατο (Χρ.Νικολόπουλος)
50. Το Σαπιοκάραβο (Αλ.Δήμας)
51. Το Σώμα που Ζητάς (Γ.Χατζηνάσιος)
52. Τρίγωνα Κάλαντα (Pierpoint)
53. Βυζαντινά Κάλαντα (Παραδοσικό Κωτυώρων Πόντου)
54. Άνοιξη (A. Vivaldi)
55. Επιτάφιος Θρήνος (Βυζαντινός Ύμνος)
56. Το Τραγούδι του Δρόμου (Μ. Χατζηδάκις)
57. Φεγγαράκι (Παιδικό Τραγούδι)
58. Τοπ Καπί (Μ. Χατζηδάκις)

Β. για πιάνο τέσσερα χέρια

1. Adios Nonino (Astor Piazzola)
2. Also Sprach Zaratustra(Richard Strauss)
3. Beauty and the Beast (A.Menken)
4. La Cucaracha (Παραδοσιακό Μεξικού)
5. Tritsch – Trasch Polka (Johan Strauss)
6. The Muppet Show Theme (J. Henson – S. Pottle)
7. Woody Woopecker Theme (G. Tibbles – R. Idriss)
8. Είσαι το Ταίρι μου (Στέφανος Κορκολής)
9. Το Ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας (Μάνος Λοϊζος)
10. Ο Εφιάλτης της Περσεφόνης(Μάνος Χατζιδάκις)
11. Ο κυρ-Αντώνης (Μάνος Χατζιδάκις)

Γ. για φλογέρα και πιάνο

1. Ι Wander as I Wander (Apallachian Carol)
2. Libertango (Astor Piazzola)
3. Noel des enfants du monde ( J. Lafont – J. Naty-Boyer)
4. We Wish you a Merry Christmas ( Αγγλικό Παραδοσιακό)


 

 
(C)2007 Παναγιώτης Θεοδοσίου.
powered by PromoWeb