Παναγιώτης Θεοδοσίου
 
  • English
  • Greek
ΜΕΝΟΥ
Αρχική Σελίδα
Βιογραφικό Σημείωμα
Εργογραφία
Συναυλίες
Δισκογραφία
Εκδόσεις
Αρθρογραφία
Ραδιοφωνικές Παραγωγές
Οπτικοακουστικό Αρχείο
Επικοινωνία
Αναζήτηση
NEA
Καλώς ήλθατε στο δικτυακό τόπο του συνθέτη Παναγιώτη Θεοδοσίου!

Μπορείτε να ακούσετε ηχητικά δείγματα από τα έργα του αλλά και να μοιραστείτε μαζί του τις ιδέες και τις απόψεις σας.

Επόμενες εκδηλώσεις:
I. 2018 Διεθνείς Μουσικές Μέρες, Κίνα
Το επιλεγμένο έργο "Between Times" για κλαρινέτο, βιόλα και πιάνο θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Φεστιβάλ Μοντέρνα Μουσικής του Πεκίνου (19 - 27 Μαΐου). Ερμηνεία από το Trio Clavino.
Practice Building Recital Hall
Central Conservatory of Music, Beijing, China, Σάββατο 26 Μαΐου 2018, 2:00 μ.μ.
II.American Guikd of Organists, Nirobi Chapter,"All Saints' Cathedral", Nairobi, 27/11/2018, 14:00
Η Χριστίνα Αντωνιάδου ερμηνεύει το έργο του Παναγιώτη Θεοδοσίου "Recitativo, Ostinato and Toccat" για εκκλησιαστικό όργανο ανάμεσα σε έργα Nagel, Wesley, Bach, Buxtehude, Gardonyl και Κωνσταντινίδη.


Welcome to the website of the composer Panagiotis Theodossiou!

You can hear sound clips from his works and share your ideas and opinions.

Next Concerts:
Ι.2018 ISCM World New Music Days,China
The selected work "Between Times" for clarinet, viola and piano will represent Greece in Beijing Modern Music Festival (May 19-27, 2018). Performance by Trio Clavino.
Practice Building Recital Hall
Central Conservatory of Music, Beijing, China, Saturday, May 26, 2:00 p.m.
II.American Guikd of Organists, Nirobi Chapter,"All Saints' Cathedral", Nairobi, 27/11/2018, 14:00
Christina Antoniadou performes Panagiotis Theodosiou's "Recitativo, Ostinato and Toccat" for church organ mong works by Nagel, Wesley, Bach, Buxtehude, Gardonyl and Constantinidis.
LINKS
Καλογεροπούλειο Ωδείο
 
 

Ο Παναγιώτης Θεοδοσίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Σπούδασε Πιάνο με την Έφη Αγραφιώτη, Ανώτερα Θεωρητικά και Σύνθεση με τον Μιχάλη Τραυλό και Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μαθήτευσε ακόμη κοντά στους Michel Merlet, Θεόδωρο Αντωνίου και Γιάννη Τερεζάκη. Έχει ασχοληθεί με την Jazz και τον αυτοσχεδιασμό ενώ δίδαξε και διδάσκει πιάνο και θεωρητικά σε Ωδεία της Αθήνας.

Είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ωδείου Καλογεροπούλειου Ιδρύματος (http://fondationkaloy.com/)

Είναι μεταπτυχιακός φοιτητής ("Σύνθεση Ενόργανης και Φωνητικής Μουσικής") στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. 

Είναι ακόμη πιστοποιημένος καθηγητής μουσικής στο ABRSM (Εισαγωγικό Σύστημα Βρετανικών Πανεπιστημίων), ιδρυτικό μέλος του περιοδικού «τα Μουσικά», μόνιμος συνεργάτης του διαδυκτιακού περιοδικού TAR (www.tar.gr) καθώς και παραγωγός στο ελληνικό ραδιόφωνο.

Διετέλεσε υπεύθυνος Μουσικού Τμήματος και υπεύθυνος φωνητικών και οργανικών συνόλων των Εκπαιδευτηρίων «ΓΕΙΤΟΝΑ», (1995 -2016) ενώ είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών.

Έχει επίσης δημιουργήσει πολλά παιδικά και εφηβικά χορωδιακά και ενόργανα σύνολα σε σχολεία και ωδεία του Ελληνικού χώρου.

Η συνθετική του δραστηριότητα περιλαμβάνει έργα για πιάνο, έργα μουσικής δωματίου αλλά και συμφωνικής μουσικής καθώς και μουσική για τον κινηματογράφο. Παράλληλα ασχολείται με την ενορχήστρωση και την jazz arrangement έχοντας στο ενεργητικό του πολυάριθμες συμφωνικές μεταγραφές, αλλά και τη δημιουργία αντίστοιχων μικρών συνόλων στα οποία συμμετέχει ως μαέστρος και πιανίστας.

100 και πλέον τίτλοι έργων του συνθέτη περιλαμβάνονται στις επίσημες προσκτήσεις της Μεγάλης Βιβλιοθήκης "Λίλιαν Βουδούρη" του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ενώ οι διεθνείς διαδικτυακές εκδόσεις www.sheetmusicplus.com , www.musicaneo.com   και www.free-scores.com  έχουν αναλάβει την έκδοση τους.

Το έργο του "Between Times" για κλαρινέτο, βιόλα και πιάνο επιλέχθηκε από την Διεθνή Εταιρεία Συνθετών (ISCM) να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στις Διεθνείς Μουσικές Μέρες του 2018 στο Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής του Πεκίνου.

Έργα του έχουν ερμηνευθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Los Angeles, Boston, Philadelphia, Chicago, Hague, Poznan, Nairobi, Λευκωσία, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτμος, Κωνσταντινούπολη) από διακεκριμένους καλλιτέχνες όπως οι Michel Arrignon, Στάθης Κιοσόγλου, ;Έφη Αγραφιώτη, Reyma Rayas, Thierry Barbe,  Κατερίνα Τσέντς, Κωνσταντίνος Παπαδάκης, Andrea Hemmenway, Λορέντα Ράμου, Iwona Glinka, Carla Rees, Κοσμάς Λαπατάς, Γιάννης Παπαγιάννης, Γιάννης Σαμπροβαλάκης, Δημήτρης Μαγκριώτης, Κωστής Θέος, Σπύρος Κοντός, Αγγέλική Καθαρίου,  Άννα Μουζάκη, Τάνια Σικελιανού, Φαίη Πανά,  Αλεξης Θεοφυλάκτου, Ιφιγένεια Σπηλιωτοπούλου, Αλέξανδρος Χαραλάμπους καθώς και από ενόργανα σύνολα όπως η "ALEA III" υπό την διεύθυνση του Θεόδωρου Αντωνίου, το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής υπό τη διεύθυνση των Ιάκωβου Κονιτόπουλου και Valery Oreshkin, η Ορχήστρα των Χρωμάτων υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη, τα "Έγχορδα Αθηνών", το "Bridge Quartet", το φωνητικό σύνολο "Φιλωδός" , το πιανιστικό "Duo Pianismo", το Κουιντέτο ξυλίνων πνευστών "Q innegal" και τον Παύλο Σεργίου, το κουιντέτο ξυλίνων πνευστών "Ο Ήχος ως Έχει" ("Larissa Wind Quintet"), το  "Meteora Ensemble", το "Trio Casals", το "It" ensemble, το "Duo Ficell", το εναλλακτικό σύνολο "Baroque & Blue" ("Ixnos Quartet"), το σύνολο του Καλογεροπούλειου Ωδείου κ.α. 

Έχει επίσης στο ενεργητικό του δισκογραφήσεις έργων του καθώς και συμμετοχή σε δισκογραφήσεις Ελληνικών και ξένων εταιριών και ιδρυμάτων (Sarton-label, DNA –label, ERT, Motivo, Phasma Music, Deree College) .

Ενδιαφέρον από πολυάριθμα έντυπα και μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό με προσωπικές συνεντεύξεις και αφιερώματα (Deutche Welle Radio, Γ΄ Πρόγραμμα Ελληνικής Ραδιοφωνίας, εφ. «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», εφ. «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», περ. «ΔΙΦΩΝΟ», περ. «Jazz και Jazz” κ.λ.π.)

Προσωπικός διαδικτυακός τόπος: www.ptheodosiou.gr 

https://www.reverbnation.com/panagiotistheodossiou
https://vimeo.com/panagiotistheodossiou
https://soundcloud.com/panagiotis-theodossiou
https://www.youtube.com/user/panagiotis6964/videos?flow=grid&live_view=500&view=0&sort=da
https://www.linkedin.com/in/panagiotis-theodossiou-a60bb997/
https://el-gr.facebook.com/people/Panagiotis-Theodossiou/100008268605668
https://twitter.com/p_theodossiou


 
(C)2007 Παναγιώτης Θεοδοσίου.
powered by PromoWeb